Karasu kanal projesinin ilk adımı için perşembe günü atıldı. Yoğun katılımın olduğu programda Başkan İshak Sarı konuşma yaptı. Sarı’nın konuşmasının ardından Karasu İlçe Müftülüğü personeli Amil Gündüz dua etti ve akabinde ise kurban kesimi gerçekleştirildi. Başkan Sarı konuşmasına, projeye destek olanlara teşekkür ederek başladı.

DSİ İLE ORTAK ÇALIŞMA

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu yeni bir hayalini gerçekleştirmek üzere. İlk köprü çalışmamızı DSİ’mizin öncülüğünde bakanlığımızın desteği ile gerçekleştireceğiz. İlçe belediyemizin bu projeyi tek başına üstlenmesi, projelendirmesi mümkün değil. Sağolsun ilçemizde herhangi bir konuda DSİ’nin görevli olduğu ya da olmadığı konuda da müdürümüzle ortak çalışıyoruz. Burada DSİ müdürümüz elini taşın altına koyuyor. DSİ ile belediye ortak çalışıyoruz. Sakarya Nehri kenarında yaptığımız projeye de destek veriyor” ifadelerini kullandı.

UYUMLU HALDE ÇALIŞIYORUZ

Karasu Belediyesi’nin çalışmalarıyla çok büyük yol aldığını ve ilçede 7 ayrı yerde çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Sarı, “Karasu Belediyesi’nin koordineli çalıştığı zaman neler yapabileceğini siz 2019’dan 2023’e kadar geldiğimiz döneme kadar görmüş oluyoruz. İlçemiz daha iyi şeylere, daha güzel çalışmalara layık. Geldiğimiz günden bugüne kadar hiç durmadan ara vermeden elimizdeki imkanları iyi koordine ederek, devletin imkanlarını ilçemize getirmeye çalışarak bürokrasimizi, il, bölge müdürlüklerimizi harekete geçirerek ciddi anlamda uyumlu halde çalışıyoruz” dedi.

DÖRT ETAPTAN OLUŞACAK

“9 kilometrelik banttaki kanal, projelendirdiği zaman ilçemiz yeni bir vizyon kazanacak” diyen Sarı, “Karasu’yu yenilemek için bir adım daha atmış olacağız. Karasu’daki atıklar bu kana dökülüyordu. Büyükşehir geldi arıtma tesisi kurdu ondan kurtardık. Ama burada dip su çekildiği ve kanalda akış olmadığı için kanaldaki su yeşilleniyor. Bu projenin maliyeti yekun anlamda 100 milyonların üzerinde. Şu anda buraya 25 milyonluk bir çalışma ayrıldı. Bu proje dört bölümden oluşuyor. Birinci etabı sanat yapılarının yapılması olacak. Bunun ilkini DSİ’miz ile beraber, bizimde desteğimiz ile beraberce tamamlayacağız. Sonraki aşamaları da peyderpey tamamlayacağız. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.

Güler Çınasoğlu’nun haberi  

NE OLMUŞTU?

Karasu’da yürüyüş yolu sanılan kanalda çalışma başladı Karasu’da yürüyüş yolu sanılan kanalda çalışma başladı

Karasu Belediyesi Meclisi’nde kanal konusu gündeme geldi Karasu Belediyesi Meclisi’nde kanal konusu gündeme geldi

Yürüyüş yolu sanılan kanala perdeli önlem Yürüyüş yolu sanılan kanala perdeli önlem

Karasu’nun ortasından geçen kanal temizlenmeyi bekliyor Karasu’nun ortasından geçen kanal temizlenmeyi bekliyor