CHP Belediye Meclis Üyesi Şakir Şen, salı günü gerçekleşen Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem dışı söz alarak, kanal konusunu meclise taşıdı. Şen, “Halen yürütülmekte olan kanal projesi durağan durumdadır. Herhangi bir çalışma henüz gerçekleşmedi. Şu anda ise kanalın üzeri ot bağlamış durumda. Dolayısıyla bu kanal üzerindeki görüntünün daha şeffaf hale gelmesini sağlamak için mevcut yürütülen projede kanal kapak yani Sakarya Nehri üzerinde ve Küçükboğaz üzerinde kapaklar olacak ve su kodu ayarlanacak şekilde olmalıdır” dedi.

ÇİMENLİK GİBİ DURUYOR

Projenin kanal üzerindeki su akışının sağlanması ile ilgili kısmının erkene alınması gerektiğinin altını çizen CHP’li Meclis Üyesi Şakir Şen, “Kanalın temiz akması ivedilikle sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı. Şakir Şen, “Bu çalışmanın biraz aceleye getirilmesi lazım. Şu anda mevcut kanal, çimenlik gibi gözüküyor. Kanal bu haliyle sıkıntılı, yarın bir gün o kanala birinin düşüp zarar görme ihtimali çok yüksek” açıklamasında bulundu.

KOD FARKI VAR

Şen’e cevap veren Başkan İshak Sarı ise, kanalın bu kodla akma ihtimalinin olmadığını söyledi. Sarı, “O kodun ayarlanma ihtimalide yok. Çünkü bizim buradaki teknik arkadaşlardan edindiğimiz bilgiler doğrultusunda Küçükboğaz ve Sakarya Nehri arasında 20 santimlik bir kod farkı var. Dolayısıyla bu akışı engelliyor. Bu kod farkını arttırmak söz konusu değil. Bu doğanın dengesiyle, coğrafyasıyla ilgili bir şey, bu sene kanal niye ot bağladı onunla ilgili bir fikrim yok” dedi.

OTLAR TEMİZLENECEK

Kanalın ilk defa ot bağladığını bunun da kış ayının kurak geçmesinden dolayı olabileceğini söyleyen Sarı, “Köprü yapımına başlandığı zaman bu kanal üzerindeki otları da temizleyeceğiz. Zaten kanal etrafını da yeşil çitle bez bariyerle çevirdik. Su seviyesinin yükselmesi durumunda akış sağlanıyor. Onun haricinde bizim buradaki kanalın bildiğimiz dereler gibi akış sağlama imkanı hiçbir zaman olmayacaktır. Gölü de bağlasak o akışı sağlayamayız. Kısacası hiçbir şekilde orda hayal edilen şekildeki gibi bir akış olmayacak” cevabını verdi.

NE OLDU?

Karasu’da yürüyüş yolu sanılan kanalda çalışma başladı Karasu’da yürüyüş yolu sanılan kanalda çalışma başladı