Son günlerde ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocukları etkisi altına alan ve madeni parayla oynanan kanlı para oyunu Karasu’da da görülmeye başlandı. Karasu Kaymakamı Mehmet Uğur Arslan’ın imzasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından basın bildirisi yayınlandı. Yayınlanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Bilgisayar ortamında oynanan kaynağını bilmediğimiz “Kanlı para” isimli oyun ilçemiz okullarında öğretim gören öğrenciler arasında yayıldığı ve öğretmenlerimizin; velileri öğrenci grupları üzerinden uyardığı görülmektedir.

Adı geçen oyun çocukların metal paraları kesici hale getirerek, vücutlarına vurmak suretiyle oynadıkları bir şiddet olayı olup, öğrencilerin vücutlarında kanama yolu ile enfeksiyona, eklem yerlerinde hareket kaybına ve bunun gibi ileri düzey hastalıklara sebebiyet verecek düzeyde tehlikeli bir oyundur.

Okullarımızda yayılımın engellenmesi adına, ilçemizde ikamet eden velilerin bilgilendirilmesi amacıyla Belediye, muhtarlıklar ve basın yolu ile bilgilendirilmelerinin uygun olacağı mütalaa edilmiştir.”