-

Karasu basını ile bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, 2020 yılı eğitim hareketlerini masaya yatırdı. Turhan; akademik başarılar, sosyal kültürel faaliyetler, açılan kurslar, evde gerçekleştirilen eğitim programları, AB projeleri, TÜBİTAK başarıları, yapım aşamasındaki okullar ve çevrimiçi etkinlikler başlıkları altında detaylı bilgiler verdi.

Çetin Turhan, ilk olarak ilçenin başarı oranları ve yerleştirme sayıları üzerinde durdu. Turhan, başarı oranlarını ve yerleştirme sayılarını madde madde şöyle açıkladı:

ORTAÖĞRETİMDEN YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞTE BAŞARI ORANI:

- Mezun öğrenci sayısı: 686

- Sınava giren öğrenci sayısı: 519

- Lisans kazanan öğrenci sayısı: 76

- Ön lisans kazanan öğrenci sayısı: 112

- AÖF kazanan öğrenci sayısı: 8

- Yüksek öğretim programı kazanan öğrenci sayısı: 196

Sınava girenlerin başarı oranı: 28,5

YERLEŞTİRME SONUÇLARI:

- Meslek Yüksekokulu: 112

- Fen Edebiyat Fakültesi: 21

- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: 10

- Eğitim Fakültesi: 9

- Mühendislik Fakültesi: 8

- Sağlık Bilimleri Fakültesi: 6

- İletişim Fakültesi: 4

- Turizm Fakültesi: 4

- İlahiyat Fakültesi: 4

- Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi: 4

- Ziraat Fakültesi: 2

- Dil ve Tarih Coğrafi Fakültesi: 2

- Mimarlık Fakültesi: 2

- Tıp Fakültesi: 1

- İşletme Fakültesi: 1

- Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi: 1

- Uygulamalı Bilimler Fakültesi: 1

TOPLAM: 196

MERKEZİ YERLEŞTİRME:

- Fen Lisesi: 16

- Anadolu İmam Hatip Lisesi: 15

- Sosyal Bilimler Lisesi: 12

- Anadolu Lisesi: 7

- Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi: 1

TOPLAM: 51

YEREL YERLEŞTİRME:

- Anadolu Lisesi: 494

- Anadolu Meslek Lisesi: 443

- İmam Hatip Lisesi: 86

TOPLAM: 1.023

EN YAKIN OKULA GİDEBİLİR

Okullarda EBA destek noktaları oluşturulduğuna değinen ve EBA otobüsünün de ilçeye gelerek, uzaktan eğitime giremeyen öğrencilerin yoğun olduğu noktalarda hizmet verdiğini belirten Turhan, “Okullarda EBA erişim odaları oluşturduk. Uzaktan eğitime evden bağlanamayan öğrencilerimiz, kendilerine en yakın okullara giderek bu odalarda derslerine katılabiliyor” dedi.

REKOR ÜRETİM

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen üretimler ile ilçe olarak Sakarya’da bir ilke imza atıldığını ve rekor bir üretim miktarına ulaşıldığını belirtti.

GÜNDE 10 TON

Turhan, “Şehit Hasan keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Günlük 10 ton üretim kapasitesi olan atölyede, Yüzey Dezenfektanı, El Dezenfektanı, Yüzey Temizleyici, Konsantre Çamaşır Suyu, Çamaşır Suyu, Kolonya Üretimi, Dezenfektan stantları ve yüz siperlikleri yapılmakta” diye konuştu.

1 MİLYON MASKE

Çetin Turhan ayrıca, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de tek kullanımlık maske olmak üzere çeşitli üretimlerin yapıldığını ve maske sayısının bugün itibariyle 1 milyon adede ulaştığını ifade etti.

“Sakarya’da üretime ilk başlayan okullar olarak ilimizde bir üs haline geldik. Lisemiz tam 769 bin 271 adet tek kullanımlık cerrahi maske üretimi yaptık” diyen Turhan, bunlara ek olarak yıkanabilir maske, yıkanabilir çocuk maskesi, tek kullanımlık yatak çarşafı ve tek kullanımlık sedye örtüsü üretimi de yapıldığını sözlerine ekledi.

İKİ OKUL GELİYOR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu’da yıkımı gerçekleştirilen okulların yerine iki yeni okul yapılacağını söyledi. “İlçemizde 16 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 24 derslikli ilkokul okul ihaleleri yapıldı” diyen Turhan bu okulların imam hatip lisesi bahçesine ve eski hastane binasının yerine yapılacağına dikkat çekti.

SAKARYA’NIN İLK STÜDYOSU

Turhan ayrıca, çevrim içi etkinliklere de önem verdiğini ve bu nedenle Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu’nun içerisine iki adet canlı yayın stüdyosu oluşturulacağını ve bu projenin Sakarya’da ilk olacağını ifade etti. Çetin Turhan, çalışmalara, projelere ve etkinliklerin yanı sıra il ve ülke genelinde elde edilen başarılara emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi.

KARASU'DA 2020 YILI EĞİTİM DEĞERLENDİRMESİ (izle):