Ekonomik olarak bölgeye katkısı değil kastettiğim. Manevi ve PR dediğimiz popülerite değeri bakımından bir cevher. Örneğin TRT başta olmak üzere tüm büyük kanallar Düzce Valiliği’nin her yıl 1 Eylül günü öncesi Akçakoca’da gerçekleştirdiği denize uğurlama merasimini yayınlıyor. Bu da ilçe için önemli bir tanıtım.

Karasu’da üç büyük ajans temsilcisi mevcut. Bunlardan ikisi olan Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı temsilcilikleri de bizim kurumumuz çatısı altında. İl protokolü, Sakarya Valisi öncülüğünde İl Müftüsü ve ilçe protokolü ile her yıl Sakarya Nehri’nden balıkçıları mini bir törenle, dualarla, alkışlarla uğurlasa, tekneler Türk bayrakları ile süslense, nehir ağzından çıkarken kornalar sirenler çalınsa ve bu görüntüler, fotoğraflar ulusal basına ulaştırılsa emin olun maddi ve manevi dönüşü fazla olur.

İl protokolü buna dahil edilemese dahi, Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde Karasu Belediyesi, Karasu Müftülüğü, Sahil Güvenlik, Liman Başkanlığı ve Su Ürünleri Kooperatifi de bu etkinliğin pek ala üstesinden gelebilir. Bu uğurlama etkinliğine balıkçıların aileleri de muhakkak ki katılacaktır ve belki de 1 Temmuz’da yapılamayan, neşesini kaybettiğimiz Kabotaj Bayramı’nın benzeri bir hava yakalanmış olur. Bu etkinlik de protokol ile halkı ve balıkçı esnafını bir araya getiren birleştirici bir etkinlik olur.

Biz, il ve ilçe protokolümüze bu çağrıyı basın yoluyla yapalım. Değerlendirmesi, uygulamaya alınması kararı kendilerine ait. Aşağıya Düzce Valiliği’nin her yıl Akçakoca’dan balıkçıları uğurlama etkinliğini nasıl yaptığını görebileceğiniz resmi site adresini bırakıyorum. Bizim balıkçılarımız çok değerli ve bunu hak ettiklerini düşünüyorum. Karasu olarak da bu konuda Düzce’yi kıskanıyoruz. Karasulu balıkçıların da bu konuda bir beklentisi olduğunu kendilerinden de bizzat duyduk.

DÜZCE’DE BALIKÇILAR DUALAR EŞLİĞİNDE UĞURLANDI:

http://www.duzce.gov.tr/balikcilar-dualar-esliginde-ugurlandi