-

KARASU BELEDİYE MECLİSİ'NDEN 8 MİLYONLUK KREDİYE ONAY (izle):

...

Karasu Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 1 Kasım Salı günü meclis toplantısında gerçekleştirildi. Meclis gündeminin ilk iki maddesi birlikte oylandı. İller Bankası A.Ş.’den teminat mektubu temin edilmesi ve belediye başkanına yetki verilmesi talebi ilk maddede yer aldı.

İkinci maddede ise 8 milyon lira Türkiye Halk Bankası A.Ş.’den nakit kredi kullanılması ve iş makineleri alımı için belediye başkanına yetki verilmesi talebi oylamaya sunuldu. Bu iki madde birlikte oylandı ve CHP’li meclis üyelerinin ret verdiği maddeler AK Parti ve MHP grubunun kabul oyu ile oy çokluğuyla kabul edildi.

ÇOK GÜÇLÜ ŞANTİYEYE SAHİP OLACAĞIZ

Belediye Başkanı İshak Sarı, “Önümüzdeki dönem yapılacak projeler için üç büyük kamyona ihtiyacımız var. Bu enflasyon ortamında ulaşım maliyetleri belediyemize yük oluyor. Bu araçların alımıyla ilçeler arasında çok güçlü bir şantiyeye sahip olacağız. Tek eksiğimiz asfalt plenti olacak” dedi.

Söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç, “Kredi, kaç yıl vade ve yüzde kaç faizle alınacak? Bunun ödeme planını hesaplarken belediyenin ödeme imkanını da düşünmüşsünüzdür. Hizmetlerin maliyeti de gün geçtikçe artıyor” diyerek bilgi talebinde bulundu.

MART AYINDA TESLİM

Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Erbatan, kredinin 36 ay vade ve yıllık ortalama yüzde 16 ile yüzde 17 arasında faizle alınacağını ifade etti. Erbatan, “Yaz dönemini yoğun temposunda lojistik sorunu yaşıyoruz. Şu an alırsak kamyonlar bize mart ayı ortalarında teslim edilecek” diye konuştu.

Başkan Sarı, “Her yıl nakliyeye kamyon parası veriyoruz. Nakliye çok ciddi anlamda belediyeye külfet. Kamyonların belediye envanterinde bulunması uzun vadede fayda sağlar” dedi. İlgili gündem maddesi, oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.