Karasu İlçe Müftülüğü konferans salonunda mayıs ayı sonunda hacca gidecek olan 89 hacı adayına seminer verildi. İki gün süren eğitimleri Karasu İlçe Müftülüğü’ne vekaleten bakan Kocaali İlçe Müftüsü Adem Gülmek ve Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Ebe İlknur Polat gerçekleştirdi. Gülmek, “İki gün süreli olan seminerimizde hacı adaylarımıza kutsal topraklarımız hakkında bilgiler verdik. Hac ibadetinin yapılış şekliyle ilgili onları aydınlattık” dedi.

HACI ADAYLARI BİLGİLENDİRİLDİ

Gülmek, “Ayrıca Mekke ve Medine şehirlerimizde ki yine kutsal mübarek beldelerimiz ve sembollerimizle alakalı hacı adaylarımızı bilgilendirdik. Ayrıca hac ibadetiyle alakalı dikkat etmeleri gereken huşuları anlattık. Nihayetinde farklı bir topluma gidiyoruz, ülkemizi orada temsil ediyoruz. Bu manada, bu temsil durumuna da vurgu yaparak hayırlı ve bereketli bir hac dönemi dileyerek toplantımızı sona erdirdik” ifadelerini kullandı.

HİJYEN EN ÖNEMLİ KURAL

Gülmek’in ardından hacı adaylarına Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Ebe İlknur Polat sağlık ile ilgili seminer verdi. Özellikle hijyen konusuna dikkat çeken Polat, “Hacca giderken yanımıza sadece kendimizin kullanacağı eşyalar almalıyız. Bulunduğumuz bölgede ne olursa olsun başkasının eşyalarını kullanmamalıyız. Kendi eşimizin dahi tırnak makasını kullanmak sakıncalıdır. Özellikle kan yoluyla bulaşacak hastalıklara dikkat etmeliyiz” vurgusunu yaparak dikkat edilmesi gereken konuları tek tek hacı adaylarına anlattı. 

Güler Çınasoğlu’nun haberi