Şanlıurfa ili Haliliye ilçesi Tepedibi İmam Hatip Ortaokulu ile kardeş okul ilan edilen Karasu İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen kermes ile depremzede öğrencilere destek eli uzatıldı. Kermesten elde edilen gelirle okula bilgisayar ve kırtasiye malzemesi alındı. Oluşturulan yardım zinciri ile öğrenciler malzemeleri Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Özcan Erşen ve Mehmet Taşkıran eşliğinde araca yükledi. Öğrenciler, hediyelerin içine, depremzede yaşıtlarına yazdıkları mektupları de ekledi.

Çalışma hakkında bilgi veren Karasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şeref Çifci, “Bakanlığımızca kardeş okul ilan edilen Tepedibi İmam Hatip Ortaokulu için okulumuzda öğrenci, veli, eğitimci elbirliği ile eksiklerini tamamlamak için bir kermes düzenledik. Elde edilen gelirle depremzede okulumuza bilgisayar ve kırtasiye desteği sağladık. Amacımız deprem gerçeğini hem öğrencilerimize hem de velilerimize unutturmamaktı” dedi.

Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Nur Dursun da “Böyle bir projenin içerisinde olmaktan ve deprem bölgesindeki kardeşlerimize destek olmaktan çok mutluyum. Bizim, burada olduğumuzu hissetmeleri bile yeterli” şeklinde konuştu. Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Özcan Erşen ise “Biz de 1999 yılında bu afeti yaşadık ve onları iyi anlıyoruz. Bu sürece katkı sağlayan öğrenci, eğitimci ve velilerimizi tebrik ediyorum” dedi.