-

KARASU SEFERBER OLDU (izle):

...

Türkiye’nin çok sayıda noktasında eş zamanlı başlayan yangınlar nedeniyle mağdur olan bölgelere bir yardım da Karasu’dan gidecek. SAKDER (Sakarya Arama Kurtarma ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği) tarafından başlatılan yardım kampanyasına vatandaşların ilgisi büyük oldu.

SAKDER Başkanı Cihan Emre, “Türkiye’nin ciğerlerinin yandığı 8.günde STK’lar harekete geçti. SAKDER olarak 7 kişilik ekiple birlikte saha çalışmasına gideceğiz. Giderken Karasu’dan da yardım malzemesi götürmeyi hedefliyoruz. Karasu tır kooperatifinin tahsis ettiği araçla yardım malzemelerini Marmaris AFAD kriz masasına teslim edeceğiz. Destek olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

YOĞUN DESTEK

Karasu ilçe merkezinde bulunan Atatürk Bulvarı girişindeki Atatürk anıtı önünde stant açan SAKDER ekibi, gün boyu vatandaşlar tarafından yapılan ayni ve nakdi yardımları kabul etti. Kampanyaya, Karasu halkının ve tatilcilerin ilgisi büyük oldu.

Kampanyaya destek olan vatandaşlardan Gönül Çoban, “Çok üzüntülüyüz, içimiz yanıyor. Allah yardımları kabul etsin. Vatandaş gelsin, yardımcı olsun. Bizim başımıza gelse biz de başkasından yardım beklerdik. Allah kimsenin başına böyle bir felaket vermesin” diye konuştu.

ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

İlçe esnaflarından Ali Baki de kampanyaya destek vererek “Herkes elinden ne geliyorsa destek vermeli. Bugünlerde birlik olmamız gerekiyor. Orada bir acımız var. Gidemesek de yürekten hissediyoruz. Acılarını paylaşıyor ve geçmiş olsun diyoruz. Elimizden gelen yardımı da yapacağız” ifadelerini kullandı.