-

KARASULU ŞEHİT AİLESİNE 18 YIL SONRA GELEN HABER (izle):

...

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde yakalanan H.M, isimli teröristin, itirafı neticesinde Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Göltepe kırsalında 2003 yılında şehit olan Jandarma Er Serkan Sağır’ın şehit edilmesi olayının faili olduğu belirlenmişti.

Şehit oğullarının katilinin 18 yıl sonra yakalanması, üç gün sonra Karasu’nun Resuller Mahallesi’nde yaşayan aileye ulaştı. Şehit babası olan Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır, “Böyle bir haberi yıllar sonra alınca, karmaşık duygular içerisine girdik” dedi.

HAK ETTİĞİ CEZAYI ALACAK

“Azılı bir katilin, ülkemizde 18 yıl yaşaması, bizim için bir şanssızlık. Fakat devletimizin, katili yakalayarak büyük bir devlet olduğunu bir kez daha gösterdi” diyen acılı baba Yusuf Sağır, “İnanıyorum ki gerekli cezayı verecektir. Biz de takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Şehit Serkan Sağır’ın babası Yusuf Sağır, “Haberi alınca mutlu olduk. Devletimizin 18 yıl önceki bir olayı çözmesi bizi mutlu etti. Acımız azaldı mı diye sorsanız cevabım hayır olur. Bir fidanı toprağa vermişiz. Acımız o günkü gibi taze olmasına rağmen devletimiz her zaman yanımızda. Allah, devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

HARAM OLSUN

“Bu olay olduktan sonra yerel ve ulusal basın bizi aradı. Hem moral oldular, yanımızda oldular hem de duygularımızı sordular. Bu da bizi mutlu etti” ifadelerini kullanan Sağır, “Bu katillerin ülkemizde yiyip, içip, nefes alması bile güzel ülkemize ihanet ettikleri için haram olsun” dedi.

Oğullarınınn katilinin yakalanma haberini Sakarya Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Çolak’tan aldıklarını dile getiren Sağır, “Hemen ardından da yerel gazeteci Nevtan Angün beni arayarak detaylı bilgi verdi. Oğlumuzla beraber şehit olan askerimizin Kayseri’deki ailesi de arayarak görüştük. Bir anda her taraftan bilgi aldık” şeklinde konuştu.

ACIMIZ DİNMEZ

“Eşim de Kayserili şehit annesiyle günlerdir telefon aracılığıyla görüşüyor. Konuşamıyorlar, sanki o günkü hissiyatı yeniden yaşıyorlar. Zor bir durum. Tarifi mümkün değil” diyen Şehit babası Yusuf Sağır, sözlerini şöyle tamamladı:

“Acımız aynı, atta tazelendi. Katilin yakalanması yüreklerimize su serpse de acımızı dindirecek bir şey olamaz. Son günlerde basında yer alan ve talihsiz bir olay olan şehit ailesine yapılan sözlü hakareti lanetle kınıyorum. Bir şehit babası olarak kahroldum. Böyle milletvekili olmaz. Bu da ülkemizin şanssızlığı diyelim”