-

ÜÇ MUHTARDAN MEZARLIK BİRLİĞİ (izle):

...

Karasu’nun Kuzuluk Mahallesi Cennet Tepe mevkiinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan mezarlık alanının tamamlanmasıyla ilçenin 50 yıllık mezarlık sorununa çözüm bulunacağı belirtildi.

Karasu’da iki merkez mahallede de mezarlık bulunmaması nedeniyle İncilli Mahallesi, Kabakoz Mahallesi ve Kuzuluk Mahallesi muhtarları yeni mezarlık alanının yerinin doğru tespit olduğu yönünde görüş birliği yaptı.

20 DÖNÜM ALAN

Cennet Tepe mevkii Anafartalar Caddesi üzerinde yapımına başlanan mezarlık alanı beraberinde tartışmalar da getirmişti. Kuzuluk Mahallesi Muhtarı Temel Aslanbay, “Mezarlık yeri ile ilgili üç yıldır araştırma yapıyorduk. Cennet Tepe mevkiindeki 20 dönümlük alanı en uygun yer olarak belirledik” dedi.

Dört yıldır mezarlık alanı aradıklarını da söyleyen Temel Aslanbay, “50 yıllık mezarlık sorununu çözdük. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile gerekli çalışmaları yaptık ve ilçemizdeki sekiz kurum da yere uygunluk verdi” diye konuştu.

ŞİMDİ Mİ KIYMETE BİNDİ

İncilli Mahallesi Muhtarı Mehmet Zeki Avcı, “Yıllardır kangren olan bir sorunu çözüme kavuşturduk. Bu alan yıllardan beri oradaydı. Şimdiye kadar kimse sahip çıkmadı. Mezarlık yapımına başlanınca mı kıymete bindi” diyerek eleştiri yapanlara tepki verdi.

Kabakoz Mahallesi Muhtarı Mustafa Öztürk de uzun vadede oluşacak sorunun ortadan kalktığını dile getirerek “Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye, Mezarlık İşleri Müdürlüğü’ne ve tüm yetkililere teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.