-

Karasu’da saha çalışmaları kapsamında ilçe basınını da ziyaret eden Gelecek Partisi Karasu İlçe Teşkilatı, Karasu Haberleri İnternet Medyası ve Öncü Karasu Gazetesi’ni ziyaret etti. İlçe Başkanı Salim Direk, Kadın Kolları Başkanı Hatice Er, Yönetim Kurulu Üyesi Engin Sivrikaya ve İletişim Başkanı Banu Kılıç, kurum temsilcileri Nevtan Angün, Ayşenur Elmacı ve Haber Müdürü Esra Angün ile ilçe hakkında konuştu.

KİMLİĞİMİZİ BELİRLEYELİM

Karasu’nun en büyük sorununun ilçe olarak hala ne kenti olunduğuna karar verilememiş olduğunu belirten Salim Direk, “Karasu’da turizm var, sanayi var, liman var, tarım var, bir çok faaliyet alanı var. Ama Karasu henüz ne kenti olduğunu belirleyemedi ve bir kimlik kazanamadı. Öncelikle bu belirlenmeli” dedi.

Gelecek Partisi Karasu İlçe Başkanı Salim Direk, çalışmaları hakkında ve Karasu’ya yönelik şu tespitlerde bulundu:

“Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’ndan teşkilatı kurmayla alakalı görevi aldıktan sonra Karasu’ya gelerek çalışmalarımıza başladık. Görüşmelerimize başladık ve ilçede siyasi platformda bazı çekinceler gördük. Bu algıyı da ülke genelinde Gelecek Partisi kırdı ve ardından yeni parti adımları da atıldı.

GELECEK, SAHAYA İNDİ

Karasu’da teşkilatımızı kurduk ve sahaya indik. Mahalle ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Her geçen gün de Gelecek Partisi’ne Karasu’da alakanın arttığı açık bir şekilde görülüyor. İnsanlara dokunmamız yetiyor, olumlu dönüşler alıyoruz. İlginin bu denli büyük olduğunu biz de bilmiyorduk.

Türkiye’de farklı bir siyasi hava olacağını yaşayarak göreceğiz. 2001-2002 yıllarında yaşanan siyasi havanın aynısını yakın zamanda da görmek mümkün olacak. Yaklaşık iki ay sonra da Karasu’da ilçe kongresini gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nu da Karasu’ya davet edeceğiz.

ÜYE SAYISI HIZLA ARTIYOR

Kongre ile yolumuza devam edeceğiz. Üye çalışmalarımız da mevcut. Her ziyaretimizde üye kazanıyor olmamız yeni bir parti olarak bize umut veriyor. Yakın zamanda üye sayımızdaki artışı tüm Karasu ile paylaşacağız. Vatandaşın beklentilerini de karşılıksız bırakmayacağız.

BÜYÜK SORUNLAR VAR

Karasu ile ilgili ihtiyaç ve sorunların tespiti için hem gençlik kollarımız hem de kadın kollarımız ile birlikte detaylı çalışıyoruz. Bize göre Karasu’nun en önemli sorunlarının başında bir kimlik sorunu geliyor. Karasu hala ne kenti olduğunu belirleyebilmiş değil.

Geçen günlerde bir yazı gördüm. ‘Karasu, turizm kentidir’ şeklinde yazılmış. Ama öyle olmadığı görülüyor. Liman kenti miyiz? Hayır. Liman çevresinde geniş bir ambar alanı yok. Planlama yapılmadan liman kurulmuş.

SANAYİYE DAİR NE VAR?

Devlet Planlama Teşkilatı, Karasu için düşüncelere sahip ama henüz somut bir adım görülmüyor. Sanayi kenti miyiz? Hayır. OSB dedikleri yer küçük. BMC kurulmadı, Kibar Holding gelmedi. Ferizli ve Söğütlü organize sanayi bölgelerinin oldukça gerisinde kaldık.

Karasu, inşaata yoğunlaştı. Uzun vadede imar problemleri çıktı, yerleşim alanları problemi yaşandı ve ilçe beton yığınına döndü. Sosyal ve kültürel bir faaliyet ve faaliyet alanı yok. Liman yeri zaten baştan beri sorun, ileride daha büyük sorun çıkartacak. Şimdi soruyoruz: Karasu ne kenti?

KENT KONSEYİ TOPARLANMALI

Karasu’nun kent konseyi bir an evvel toparlanmalı ve ‘Biz ne kentiyiz?’ demeli ve yatırımlarını bu alanda yoğunlaştırılmalı. Türlü sektörlerle bir adım ileriye gidilmez. Hem turizm hem sanayi bir arada olmaz. Karasu, kimliğini seçmeli ve o yönde geleceğe bakmalı.

Karasu, çeşidi azaltmalı ve kaliteyi arttırmalı. İlçemiz, bir sürü sektörü aynı anda kaldıracak bir kent değil. Hem turizm hem sanayi hem de sanayiyi aynı anda kaldıramaz. Çünkü alanları buna müsait değil. Kısa planlar değil, 10, 30 hatta 50 yıllık planlar yapılmalı. Bu noktada Kent Konseyi de devreye girmeli. Biz, geldiğimizde bu çözüm planlarımızla geleceğiz. Karasu için projelerimiz şimdiden hazır.