-

KARASU'YA 27 DALGAKIRAN YAPILACAK (izle):

...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karasu'da bazı ziyaretlerde bulundu. Sakarya'nın Karadeniz kıyılarında bir süredir şehir gündeminde ve hatta ülke gündeminde ciddi yer bulan kıyı erozyonunun önlenmesi için son görüşmeleri yapan Yüce, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve süreci takip eden heyetle bir araya geldi. Yüce ve beraberindeki heyet Karasu Sahilinde erozyonun tahrip ettiği bölgelerde inceleme yaptı.

BAKANLIK, PROGRAMA ALDI

Son durumla ilgili bölge heyeti ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkililerinden bilgi alan Yüce, süreçle ilgili olumlu gelişmeleri paylaştı. Bölgedeki dalgakıranların yetersiz olmasından dolayı yaşanan erozyonu sonlandıracak adımın atıldığını ifade eden Yüce, bakanlık tarafından 27 yeni dalgakıranın inşasına başlanacağını açıkladı. Yapılan son incelemede denizdeki hareketliliğin büyük ölçüde azaldığına dikkat çeken Yüce, tehlikenin şu an için son bulduğunu ancak kalıcı bir çözüm için gerekli tüm adımların atıldığını söyledi.

KONUYU YAKINDAN İZLİYORUZ

Yüce, "Günlerdir gündemde olan Sakarya'mızın en şirin ilçelerimizden bir tanesi Karasu'daki bu konuyu en başından bu yana yakından takip ediyoruz. Cennet bölgemizde denizin kabarmasıyla, dalgaların oluşmasıyla, deniz karaya doğru gelmeye başladı. Şu anda görülen, bu sınırdaki bir eve kadar yanaştı. Bununla ilgili çok ciddi tedbirler alındı. Dalgakıranlarımız görevini yapıyordu ama yeterli değildi. 27 dalgakıranın yapımı için bakanlığımız çalışmalarına başladı. Altyapı Daire Başkanlığı ile temas ettik, Büyükşehir olarak bakanlığımızla iş birliği halindeyiz" dedi.

27 ADET DALGAKIRAN

Başkan Yüce sahil bölgesindeki son durum hakkında bilgiler verirken, "En büyük desteği Karasu Belediyemiz verdi. Şükürler olsun şu anda deniz ciddi manada geriye çekildi. Tehlike şu an için durmuş gibi ama ileriye dönük var. 27 dalgakıranımızın yapımı ve inşası için gerekli tüm adımları attık, süreci yakinen takip ediyoruz. Deniz çok büyük nimet ama tabi belirli tedbirler almanız gerekiyor. Rabbim doğal güzelliklerimizi, turizm alanlarımızı ve yaşam alanlarımızı afetlerden korusun. Afet Allah'tan ancak tedbir almak bizim görevimiz. Gereken ne ise yapıyoruz" diye konuştu.