16-17 Mayıs tarihlerinde Lizbon, Portekiz’de KARGENÇ Kulübü’nün de katılımıyla Karbon Nötr Spor Kulüpleri Ağı programı düzenlendi. KARGENÇ Kulübü Başkanı Ersel Aydın, “Tüm proje ortakları, spor kulüplerine uygulanan anket raporunu değerlendirerek ve nasıl ölçüleceğini sorgulayarak SWOT analizi çalıştayı gerçekleştirdi. İklim Ayak İzi Ölçüm Programı'nın (CFMP) özel ihtiyaçlarını tartışmak üzere Lizbon'da bir araya geldi” diye belirtti.

EYLÜL’DE SIRBİSTAN’DA TOPLANILACAK

Aydın, “Spor kulüplerinin karbon ayak izini doğru ve hızlı bir şekilde ardından, bir ağ kurmanın özel ihtiyaçları ortaklar arasında tartışıldı. Proje toplantısı, her ortağın SWOT analiz raporlarından göstergelerin sunulması ve bu gösterge ve spor kulüplerinin durum analizi raporlarının İklim Ayak İzi Ölçüm Programı (CFMP) tasarımı için Educons Üniversitesi ile paylaşılması kararları ile sonlandırıldı. 21-22 Eylül tarihlerinde Sırbistan'da yapılacak bir sonraki toplantıya kadar CFMP, üniversite tarafından ortakları tanıtmak ve spor kulüplerinde uygulamak için hazır olacak” dedi.

KULÜPLER ARASI AĞ KURULACAK

“Proje konsorsiyumunda Türkiye, İtalya, Hırvatistan, Bulgaristan, Portekiz ve Yunanistan'dan ortak olarak spor kulüpleri ve Sırbistan'dan bir üniversite bulunmaktadır” diyen Aydın, “Proje, spor kulüpleri olarak gelecekte planlayacağımız çevreci faaliyetler için bir yol haritası belirlemek ve spor kulüpleri bünyesinde uygulamak üzere ‘Karbon Nötr Spor Kulüpleri Ağı’ oluşturmak üzere tasarlandı. Projede öncelikle İklim Ayak İzi Ölçüm Programı, özel ihtiyaçlara göre geliştirilecek ve bu program spor kulüpleri tarafından uygulanacak. Spor kulüplerinin pilot uygulama olarak hayata geçirmesinin ardından bu program, daha fazla spor kulübünün kullanacağı bir Karbon Ayak İzi Ölçümü Uygulamasına dönüştürülecek. Aynı zamanda, bu ağa daha fazla spor kulübü ve daha sonra STK'ları dahil etmek için Karbon Nötr Spor Kulüpleri Ağı kurulacak” ifadelerini kullandı.