-

KIYI EROZYONU, KARASU'DA YIKIMA BAŞLADI (izle):

...

Karasu’nun Akkum mevkiinde yer alan kumsal hızla yok olmaya devam ediyor. Yaklaşık bir ay önce bu mevkiide başlayan kıyı erozyonu her gün metrelerce içeriye giriyor. 10 günde 5 metrelik sahili yok eden Karadeniz, Ali Çabuk’a ait evin arsasını ve bahçe duvarlarını da yıktı, iki evini de tehdit etmeye başladı.

Vatandaş da kıyı erozyonuna karşı önlem alınması için devlet büyüklerine seslenerek yardım beklentilerini dile getiriyor. Haydar Edeş, “Devletimiz, Karasu’da yaşanan erozyona çare bulmalı. Böyle giderse, yola kadar gelecek” dedi.

YOLU GEÇECEK

Yaklaşık 20 sene önce böyle bir durum ile karşılaştıklarını belirten Edeş, “Biz Karasuluyuz, Karasu’dan başka gidecek yerimiz yok. Dalgakıran ya da perde beton yapılmalı. Yoksa yola kadar gelir hatta yolu da geçer. Bugün burası, yarın Küçükboğaz olur, erozyon devam edecek. Depremden daha beter. Karadeniz, devamlı geliyor” diye konuştu.

Ali Göl ise “Son 20 yıldır sahili ilk defa böyle görüyorum. Tehlikeli bir durum. Böyle gitmez, önlem alınması lazım. Sahilde yıllardır yürürüm. İlk kez böyle bir tehlikeye şahit oluyorum. Önlem alınması şart” şeklinde konuştu.

ÖNLEM ALMAMA İZİN VERİLMİYOR

Arsası deniz tarafından yıkılan ve evinin de yıkılması tehdidi ile karşı karşıya bulunan Ali Çabuk da Karasu Belediyesi’nin kendisinin önlem almasına izin vermediğini belirtti. “Taş dolgu yapmak istiyorum, belediye doldurtturmuyor. Belediye, tatilciye çalışıyor, Karasuluya çalışmıyor” dedi.

Çabuk, “Belediye’den hiçbir şey beklemiyorum artık. Kaderim neyse yaşarım. Haberciler geliyor, gidiyor, yazıyor. Bir aydır yaşanan bir durum. Bahçemin önündeki tapulu arazimi deniz yedi. Şimdi sıra evimde. Önlem alınmıyor, bana da engel olunuyor. Hiçbir yardım istemiyorum, yıkılırsa yıkılsın” diyerek tepkisini dile getirdi.