Dünyanın sayılı doğal su basar ormanlarından biri olan Acarlar Longozu girişinde yer alan satış stantları içerisinde Karasu Belediyesi Gençlik Eğitimi Merkezi (KARGEM) ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürlüğü’ne tahsis edilen ikişer adet standın açılışı, 21 Temmuz Cuma günü ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleşti. Açılış kurdelesini Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, Karasu HEM Müdürü Ferhat Tekeli, Karasu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Güldemir, Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Hakkı Topaloğlu, müdür yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ilçe protokolü ve vatandaşlar, stantları ziyaret etti. Kültür Müdürü Tatlı ve HEM Mdürü Tekeli, ziyaretçilere, satışı yapılan ürünler hakkında bilgi verdi. Acarlar Longozu işletme sorumlusu Cihan Emre, protokol üyeleri ile tek tek ilgilenirken, açılış töreni sonrası davetlilere çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Acarlar Longozu’nun doğayla iç içe yürüyüş parkurunda kısa bir gezinti yapan Gürçam, İspiroğlu ve diğer davetliler, seyir terasında da bir süre dinlendi ve longozun keyfini çıkartmayı ihmal etmedi.

 

Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Tatlı, “Acarlar Longozu içerisinde yer alan satış stantları arasında Sayın Kaymakamımız Şafak Gürçam’ın girişimiyle KARGEM’e iki adet stant tahsis edildi. Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi olarak gerçekleştirdiğimiz kurslarda eğitim gören kursiyerlerimizin yıl boyunca hazırladıkları ürünleri bu stantlarda satışa sunarak kursiyerlerimize destek olmayı amaçlıyoruz. Karasu ilçe merkezindeki Kentpark’ta, sahildeki Mini Çarşı’da da iki standımız mevcut ve buralarda yine kursiyerlerimize destek amaçlı el emeklerini satışa sunuyoruz. Stantların gelirinin tamamı, kursiyer bayanlarımıza gitmektedir. Tüm Karasu halkını ve tatilcileri, birbirinden güzel ürünleri görmeye davet ediyoruz” dedi. Tatlı son olarak, “Girişimlerinden ve desteklerinden dolayı Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’a ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat tekeli ise, “Longoz girişinde bizler için tahsis edilen stantlarımızda, Karasu HEM bünyesinde eğitim gören kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru ürünlerini satışa sunduk. Buradan elde edeceğimiz gelirler ile kursiyerlerimize destek sağlamaktayız. Bu imkanı bizlere sağlayan Kaymakamımız Sayın Gürçam’a, Belediye Başkanımız Sayın İspiroğlu’na ve Kültür Müdürümüz Sayın Tatlı’ya teşekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE AİT VİDEO AŞAĞIDA: