Hürriyet Mahallesi Merkez Kur’an Kursu binasında gerçekleştirilen ve 12 kursiyerin 8 aylık emekleriyle hazırlanan giyim kursu yılsonu sergisi, geniş çaplı bir katılımla açıldı. Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Aslı Uray tarafından 8 aylık bir programla tamamlanan Hürriyet Mahallesi giyim kursu sergisi ile başlayan Halk Eğitimi Merkezi yılsonu sergilerinin açılışı 2 Mayıs Salı günü saat 11:00’da gerçekleştirildi.

 

Açılışa, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Şube Müdürü Fikret Güldemir, Karasu Belediyesi Kültür Müdürü Fatma Püskül Tatlı, Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat Tekeli, Müdür Yardımcıları Serkan Çabuk ve Necati Tok, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Denizhan, çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYIN

 

Serginin açılış konuşmasını yapan Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Necati Tok, “Karasu Halk Eğitimi Merkezi olarak, her yaştan vatandaşımıza meslek edindirme kursları, hobi kursları ve genel kurs eğitimleri vermekteyiz. Açık lise, açık ortaokul, emlak, arıcılık, yabancı dil, Kur’an-ı Kerim, halk oyunları, el sanatları, giyim, bilişim, hasta kabul, spor ve okuma yazma kursları bunlardan sadece birkaçıdır” dedi.

 

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat Tekeli ise, “Hayat boyu öğrenmeyi amaç edinen Halk Eğitimi Merkezi, beşikten mezara kadar eğitim ilkesi ile tüm yaştan bireylere hizmet vermektedir. Karasu Halk Eğitimi Merkezi olarak 35’i meslek, 40’ı genel kurs olmak üzere toplamda 75 branşta 310 kurs açtık. Bu kurslardan 4.791 kursiyer eğitim görmekte ve 1.664’ü kurslarını tamamlayarak sertifikalarını almıştır. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Şafak Gürçam’a, Sayın Mehmet İspiroğlu’na, Sayın Halil Dursun’a ve Sayın Fatma Püskül Tatlı’ya teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından giyim kursunu tamamlayan 12 kursiyere Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, Şube Müdürü Fikret Güldemir, Karasu Belediyesi Kültür Müdürü Fatma Püskül Tatlı ve Hürriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Denizhan sertifikalarını verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergi gezildi. Sergi sonunda davetlilere yiyecek içecek ikramı da yapıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat Tekeli, “Talep doğrultusunda yeterli kursiyer sayısına erişildiği taktirde Hürriyet Mahallesi’nde dikiş-nakış kursu da açılacaktır. Sıradaki sergimiz 4 Mayıs Perşembe günü saat 11:00’da Tepetarla Mahallesi’nde yapılacaktır. Tüm halkımız davetlidir” dedi.