Karasu’nun yeni sanat ve kültür merkezi olan “Sanat’ın Evi Sanat Atölyesi” Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Said Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, Karasu HEM eski müdürlerinden Ali Ateş, Belediye Meclis Üyesi Şakir Şen ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen açılış ile hizmete girdi. Çeyiz, ev mefruşatı, tablo, resim ve el sanatları çalışmaları, üç boyutlu tablo, mutfak gereç ve gereksinimleri, çocuk odası, bebek ürünleri, takı tasarımı, çanta ve aksesuarlar gibi sayısız ürünün meydana getirilmesi ve sergilenmesiyle oluşan sanat atölyesi bünyesindeki ürünler, davetliler tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Sanat’ın Evi Sanat Atölyesi kurucuları olan usta öğreticiler Binnaz Sarıoğlu ve Sabiha Keleş, açılış süresince davetlilerle yakından ilgilendi.

 

Karasu’nun ihtiyaçlarına cevap verecek

 

Karasu Atatürk Bulvarı Püskül Pasajı’nda yer alan kurs merkezi ve sergi alanını, toplam 40 bayanın el emekleriyle hizmete sokmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Binnaz Sarıoğlu ve Sabiha Keleş, “Atölyenin oluşturulmasında özellikle Karasu halkının ihtiyaçlarını karşılayacak türde ürünlere yer verdik. Kursiyer bayanlarımız ister evlerinde isterlerse de Püskül Pasajı’nda yer alan sanat atölyemizde meydana getirdikleri ürünleri satışa sunabilecekler. Bu sayede bayanlarımız bir araya gelerek hem sosyalleşecek hem de kendi el becerilerini geliştirme fırsatını bulacak” dedi.

 

 

Karasu’nun kültürüne katkı

 

Açılış kurdelesini kesen ve sanat evini büyük dikkatle gezerek bilgi alan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, “Girişimci ve başarılı Karasulu bayanlarımız, kültürel değerlerimizi geleceğe taşımak adına güzel bir çalışma ortaya koyarak Sanat’ın Evi Sanat Atölyesi’ni oluşturdu. Sanat atölyesi sayesinde, bayanların el emeklerinin hem sergilenmesi hem de devamının getirilmesi sağlanacak. Bu güzel nezih ve kibar atölyeyi Karasu’ya kazandıran bayanları kutluyor, kazandırılmasında destek olan herkese teşekkür ediyorum. Sanat’ın Evi Sanat Atölyesi’nin Karasu’ya ve ilçe kültürüne hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Açılış sonrası davetlilere, kursiyer bayanlar tarafından hazırlanan yiyeceklerden oluşan ikramlarda bulunulmasıyla program sona erdi.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün