KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber

Nevtan Angün'ün haberi
 

Yedi yıldır Karasu’da yaşayan 21 yaşındaki Aybüke Yıldız, çıkardığı ilk şiir kitabıyla şiir camiasında ses getiren isimler arasında yer buldu. “Çocukluğumdan beri içimde yazma aşkı vardı. ‘Nasıl oluştu, nereden geldi?’ diye sorsanız anlatamam. Bir anda sizi buluyor” diyen Yıldız, “Deli Kadının Papatya Satırları” isimli kitabını 6 Ocak’ta okurlarına sundu. Yüzden fazla şiirini tek kitapta toplayan genç şair Aybüke Yıldız, “Bu kitap ile hayalim gerçekleşti. Bir kadının da kendi ayakları üzerinde durduğunu kanıtlamak istedim. Hayallerimi herkese ulaştırmak istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Hayallerim sayesinde işe girdim

 

Ortaokuldan beri her yerde bir şeyler yazıyordum. Çeşitli şiirlerim vardı” diyerek bu yola ne zaman girdiğini anlatan Aybüke Yıldız, “Bir gün sosyal medyada bir tanıtım gördüm ve şiirlerimi toplayıp gönderdim. İncelediler ve beğendiklerini söylediler. İlk kitabım bu sayede çıkmış oldu” dedi. Kitabını çıkartma hikayesini ise, “Karasu’da yaptığım iş görüşmesinde fiziken yetersiz gördükleri için kabul edilemeyecekken hayallerimden bahsettiğimde işe alındım. Girdiğim işte biriktirdiğim para ile kimseden destek almadan kendi kitabımı bastırdım. Bu noktada, ‘Seni hayallerin için işe alıyorum’ diyen çalıştığım zincir marketin bölge müdürünün desteğini unutamam” diyerek anlatan Yıldız, ikinci şiir kitabının hazırlıklarına başladığını ve bir de roman yazacağını sözlerine ekledi.

 

Hayallerinizden vazgeçmeyin

 

İlk olarak internet üzerinden kitaplarının satışa sunulduğunu belirten Yıldız, “BKM Kitap, D&R, Idefix ve Tikla24 gibi platformlarda yapılan satışlar beni oldukça memnun etti. Kısa sürede gördüğüm ilgi ve kitabıma olan eğilim bu yolda bana büyük moral verdi” ifadelerini kullandı. Karasulu genç şair ve yazarlık yolunda da adımlar atmayı hedefleyen Yıldız, “Bu yolda yürüyen arkadaşlarıma, asla vazgeçmemelerini öneriyorum. İnançlarını kaybetmesinler, yeter ki. Ben hayallerimi hiçbir zaman bırakmadım, Rabb’im gerçekleştirmeyeceği hayali kurdurmaz. Karasulu gençler de asla kitap okumaktan vazgeçmesin. Kitap okumak dünyanın en güzel şeyi. Bir insanın kalbine ve dünyasına ulaşmak çok güzel. Ben de kitap okuyarak bu günlere geldim” diyerek sözlerine son verdi. Yıldız, yakın zamanda Karasu’da bir imza günü düzenleyerek okurlarıyla da buluşacağını ifade etti.

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: