Karasu Halk Eğitimi Merkezi binasında 22 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen geleneksel yılsonu sergisine ilgi oldukça fazla oldu. Merkez binanın üç katını tamamen el emeği çalışmalarla dolduran kursiyerler, kalabalık davetli kitlesine çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Geleneksel sergi programının sunumunu, Karasu Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Neslihan Çatalbaş yaptı. Programın açılış konuşmasını Karasu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ferhat Tekeli yaptı. Tekeli, yıl boyunca açılan kurslar hakkında bilgi verdi.

 

“2016-2017 Eğitim-öğretim yılında 75 branşta toplamda 300 kurs açarak halkımızın isteği her alanda ve branşta açtığımız kurslarda 4750 kursiyere eğitim verdik” diyerek konuşmasına başlayan Tekeli konuşmasında, “Halk Eğitimi Merkezi sadece bir yerde değil her yerdedir. İmkanımız olduğu sürece her mahalleye kurs açmaya çalışıyoruz. Halk Eğitimi’nde açık ortaokul, açık lise, okuma, yazma, Kur’an-ı Kerim eğitimi, meslek eğitimi, spor kursları ve işaret dili gibi alanlarda toplumuz her kesimine hitap eden kurslar açmaya gayret ediyoruz. Her yaşta insanın eğitim gördüğü kurs merkezimizi halka tanıtmak hangi alanlarda eğitim verildiğini göstermek için birçok çalışmalar yaptık. Bizim bu çalışmalarımız da bizlerden desteklerini esirgemeyen Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’a ve Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’na teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

Ferhat Tekeli’nin konuşmasının ardından Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun kürsüye geldi. Dursun, “7’den 77’ye herkesin eğitimi için görev yapan halk eğitim merkezleri, ‘halka hizmet Hakk’a hizmettir’ ilkesiyle neredeyse 7/24 hizmet vermektedir. Karasu’nun 40 mahallesinden yaklaşık 30’unda eğitimler sürmektedir. Vatandaşın kurslara ilgisi yoğun şekilde sürmektedir. Kursların verilmesinde destek olan başta Kaymakamımız Şafak Gürçam ve Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu olmak üzere, eğitimcilerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Şevki Abakoç öncülüğünde hazırlanan miniklerin sunduğu karate gösterisi büyük alkış aldı. Gösterinin ardından solistliğini Mehmet Kum’un yaptığı, bağlamada Halil Şekeroğlu, klasik gitarda Murat Can Keskin ve ritimde Mehmet Yıldız’ın sunduğu saz konserleri, davetlilere keyif dolu dakikalar yaşattı. Dinletinin ardından Usta Öğretici Mehmet Yıldız öncülüğünde hazırlanan ‘Karasu Dans’ grubu, Anadolu Ateşi ayarında 10 yörenin oyunlarından oluşan muhteşem bir gösteri sundu. Dans gösterisi davetliler tarafından büyük alkış aldı.

 

Dans gösterisi sonrası kursiyerlere protokol tarafından kurs bitirme belgeleri verildi. Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Sancaktar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, AK Parti İlçe Başkanı İshak Sarı ve CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, kursiyerlere belgelerini takdim etti. Belge töreninin ardından sergi açılışı yapıldı ve protokol eşliğinde kurdele kesildi. Protokol ve davetliler, Halk Eğitimi Merkezi binasını adeta şenlik yerine dönüştüren sergiyi uzun süre gezdi ve çalışmaları yakından inceledi. Sergi, gün boyunca ziyaretçilerini kabul etti.