-

Dün akşam saatlerinde Karasu Kurudere Mahallesi’nde yaklaşık 10 dönümlük mera alanında yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre; kimliği henüz belirlenemeyen mahalle sakinleri, mera alanında fındık dallarını yaktıktan sonra bölgeden ayrıldı. Yangının büyümesiyle alevler bölgeye sıçradı.

Yangını fark eden mahalle sakinlerinin ihbarda bulunmasının ardından bölgeye Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kurudere İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler sevk edildi. Bölgeye kısa sürede ulaşan ekiplerin uzun uğraşları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Jandarma, yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan Kurudere Mahallesi Muhtarı Hasan Emanet, “Vatandaşlar, kontrolsüz şekilde çalılarını yakıyor. Sonrasında da yangın büyüyor ve bu noktalara geliyor. Defalarca mahalleliye uyarıda bulunuyoruz” dedi.

Yangının çıktığı alanın dibinde evlerin olduğunu da ifade eden Muhtar Emanet, “Yangın daha da büyüyüp evlere sıçrayacak diye tedirgin olduk. Neyse ki ekiplerin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alındı. Burası, mahallelinin ortak kullandığı bir alandı. Böyle olayların yaşanmamasını istiyoruz. Üzülüyoruz. Halkımız biraz daha duyarlı olmalarını ve yaktıkları yangını sonuna kadar beklemelerini rica ediyorum” şeklinde konuştu.