-

Koronavirüs ile mücadele döneminde eğitim öğretimin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte Karasu’da internet ihtiyacı arttı. Bazı mahallelerde kullanılan Türk Telekom ile sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Resuller Mahallesi, Türk Telekom ile yaşadığı problem giderilemeyince Sakarya merkezde hizmet veren WİFİ 54 ile anlaşarak çözüm yoluna gitti.

Firma, Salı günü mahallede ilk kurulumuna başladı. Resuller Mahallesi’nde altmışsın üzerinde haneye internet kurulumu yapıldığını belirten Mahalle Muhtarı Yusuf Sağır, “Türk Telekom ile yaşadığımız sıkıntıyı basın aracılığıyla duyurmuştuk. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması bizim önceliğimiz. Bu nedenle bize teklifte bulunan Sakarya’daki firmayı değerlendirdik” dedi.

“Kurulumundan bu yana sıkıntı yaşamadık. Bu anlamda firmaya teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuşan Muhtar Sağı, “Evlerine internet kurdurmak isteyen mahalle sakinlerimiz benimle iletişime geçebilir. Bize sundukları paket makul fiyatta” sözlerine yer verdi.