-

Hürriyet Mahallesi eski Muhtarı Abdurrahman Denizhan’ın vefatının ardından muhtarlığa tayin edilen Cumhur Özkan, geçtiğimiz haftalarda Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya “Hayırlı olsun” ziyaretlerinde bulunmuştu. Ziyaretin ardından Kaymakam Dr. Helvacı ise, Çarşamba günü Hürriyet Mahallesi Muhtarı Cumhur Özkan’a iadeyi ziyarette bulundu.

Dr. Helvacı’ya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yutkun Cabak eşlik etti. Dr. Ahmet Naci Helvacı, Muhtar Özkan’dan mahallenin coğrafi konumu, temel geçim kaynağı, istihdamı gibi konularda bilgi aldı. Cumhur Özkan, Dr. Helvacı ve Müdür Cabak’a büyükbaş hayvancılık üzerine kurduğu tesisi tanıttı.

Yaklaşık bir saat süren ziyarette Kaymakam Dr. Helvacı, mahallenin yaklaşık yedi yıl süren taşocağı sorunu için müjdeyi verdi. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile, konunun yakinen takipçisi olduklarını belirten Dr. Helvacı, Vali Kaldırım’ın desteğiyle sorunu ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

Dr. Helvacı’nın göreve geldiği ilk günden itibaren ilgilendiği konulardan bir tanesinin de Hürriyet Mahallesi taşocağı konusu olduğunu söyleyen Muhtar Özkan, “Mahalleli olarak uzun süredir uğraş veriyorduk. Bu konuda rahmetli Muhtarımız Abdurrahman Denizhan'ın da dik duruşu ve mahalleliyi bir arada kenetlemesi, büyük önem taşıyor. O yüzden bu sorunun çözüme kavuşması noktasında emeklerinden ötürü Kaymakamımız Dr. Helvacı ve Valimiz Kaldırıma mahallem adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, Dr. Helvacı ve Müdür Cabak’a mahallemize yapmış oldukları ziyaretten ötürü de şükranlarımı sunarım” dedi.