-

ÜMİT DİKBAYIR'DAN EKREM YÜCE'YE ÇAĞRI (izle):

...

İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, çağrısında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Sakarya halkı adına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye açık çağrımdır. Geçtiğimiz ay suya yüzde 50 zam yaptın. Bu zam haksız, kanunsuz ve hukuksuzdur. Yaptığınız bu zamda sayıştayın görüşü bile yok.

Ayrıca her ay faturalara 1 metreküp karşılığında bakım onarım ücretini fatura etmektesin. Bu da kanuna aykırı ve hukuksuz. Yine suyun KDV’si yüzde 1 olmasına rağmen bu bakım ücretine yüzde 18 KDV yansıtmaktasın.

Bu yöntemle Sakarya halkının cebinden her ay 7,5 milyon, yılda 90 milyon haksız para tahsil ediyor. Ben kendi şehrimin belediyesini idari mahkemeye vermek istemiyorum. Sizden talebim, Sakarya halkı adına önümüzdeki ilk meclis toplantısında suya yaptığınız bu zammı geri almanız.

Kestiğiniz faturalarda kestiğiniz bu bakım onarım ücretini tamamen kaldırmanızdır. Sakarya halkı adına sizden talebim budur. Ben bu konuya detaylı çalıştım. Bütün teknik yönlerini biliyorum. Tekrar dediğim gibi, beni idari mahkemeye gitmek zorunda bırakmayın. Sakaryalı hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum”