-

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda bir kutlama programı gerçekleşti. Sunuculuğunu Karasu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Serap Kılınç ile Kimya Öğretmeni Satılmış Karka’nın üstlendiği program, saygı duruşunda bulunulması ve Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in öğretmenler gün kutlama mesajı okundu.

Programın açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan yaptı. “Öğretmen, bir insanı kurtarmanın bir aileyi kurtarmak olduğunu addeden kişidir” diyen Çetin Turhan, “Yılmadan, yorulmadan, yüreğinde taşıdığı ışık ile rehber olan, evrensel değerleri evlatlarımıza öğreten öğretmenlerimiz, çok önemli ve aynı zamanda bir o kadar da kutsal olan bir görevi icra ediyor” şeklinde konuştu.

Turhan’ın sözlerinin ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Fatma Zehra Uzun, “Ben öğretmen olmak istiyorum” adlı şiiri okudu. Uzun’un ardından emekli öğretmenler adına konuşma yapmak üzere kürsüyü emekli öğretmen Mustafa Çolak devraldı. Çolak’ın ardından genç öğretmenler adına Yassıgeçit Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ufuk Çakmak da bir konuşma yaptı.

Çakmak’ın konuşmalarının ardından Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Muhammed Kerim Karaali, “Baş Öğretmen Atatürk” isimli şiirini okudu. Şehit olan ve vefat eden öğretmenler anısına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Basın Yayın Sorumlusu Fatma Betül Gökhan’ın öğrencilerle hazırlamış olduğu video gösterisi, duygu dolu anlara sahne oldu.

ADAYLIKLARI KALKAN ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Yeke yönetiminde adaylıkları kalkan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti. Yemin töreninin ardından öğretmenler, Müzik Öğretmeni Mehmet Tahir Gök yönetiminde öğretmen marşını seslendirdi.

Karasu Anadolu Lisesi öğretme ve öğrencilerinin ortak hazırladığı “Pandemik Sınıf” isimli tiyatro gösterisi, kahkaha tufanı estirdi. İlgiyle izlenen tiyatro gösterisinin ardından Kaymakam Vekili Dr. Emre Nebioğlu tarafından emekli olan öğretmen ve destek personellerine hizmet şeref belgesi ve plaket takdim edildi.

Programın sonunda “Ben öğretmen olsaydım” konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere, Dr. Emre Nebioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turhan tarafından ödülleri takdim edildi.

Liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler:

İshak Sancak (Karasu Anadolu Lisesi)

Ayşe Melek Aygüneş (Özşen Anadolu Lisesi)

Rumeysa Avat (Karasu Anadolu Lisesi

Ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler:

Mustafa Can Kılınç (Toki Demoktari Ortaokulu)

Elif Nur Akbal (Özel Özşen Koleji)

Meryem Yağmur Alemdar (Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu)

İlkokullar arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler:

Zeynep Melisa Kılınç (Toki Demokrasi İlkokulu)

Üzeyir Tarık Kılınç (Aziziye İlkokulu)

Nisa Özden (Aziziye İlkokulu)