-

KAHRAMAN BELEDİYE PERSONELİNE ÖDÜL (izle):

...

Karasu Belediyesi personelinden Oktay Sözer, geçtiğimiz hafta bir sokak köpeğinin saldırısına uğramış ve kolundan ısırılmıştı. Canını hiçe sayarak köpeğe zarar vermeyen ve araca koymayı başararak barınağa götüren personel, rapor veya izin almadan görevinin başında olmaya devam etti.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, bu özverili çalışmaya karşı belediye personeli Oktay Sözer’i makamında ağırladı ve kendisine altın hediye etti. Başkan Sarı, “Özveri ile kendisine karşı yapılan saldırıyı canı pahasına bertaraf ederek sokak hayvanını muhafaza altına alarak hayvan barınağımıza getirdi” diyerek olayı anlattı.

HAYVANLARI TUTMA YETKİMİZ YOK

“Hayvanların da sokaklarda serbest gezme hakkı var. Bu konuyla ilgili vatandaşlardan zaman zaman şikayetler alıyoruz” diyen Başkan Sarı, “Fakat mevzuat gereği, sokak hayvanlarını rehabilite ettikten sonra doğal yaşam alanlarına bırakmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bu konuyla alakalı Karasu Belediyesi olarak bir çalışma içerisinde olduklarını da iade eden İshak Sarı, “Karasu’da bulunan barınağımızı daha da geliştirerek konforlu ve geniş bir alana sahip hale getirmeyi hedefliyoruz. Personelimiz de bu konuda canını dişine takarak bir çalışma yürütüyor. Biz de bu çalışmayı bir hediyeye güzelleştirmek istedik. Kendisini tebrik ediyoruz” diye konuştu.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Karasu Belediyesi Personeli Oktay Sözer ise “Görevimiz gereği, halkın güvenliği ve sağlığı için gereken gayreti gösteriyoruz. Olay günü ilçe merkezinde saldırgan köpek olduğuna dair şikayet aldık. İlk başta severek almak istedik. Köpek bunu hissedince saldırganlaştı ve kolumdan ısırdı. Çevre esnafı köpeği bırakmamı söyledi. Ama bırakamazdım. Köpeğe zarar vermeden araca koyduk” dedi.

Sözer, “Köpeğin sağlık durumu iyi. Biz de herhangi bir rapor ve izin almadan halkımızın sağlığı için işimizin başında olmaya devam ediyoruz. Bu nazik düşünce ve hediyeden ötürü Belediye Başkanımız İshak Sarı’ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.