-

2003 yılında Tunceli’nin Mazgirt ilçesi Göltepe Mahallesi kırsalında jandarma timlerine düzenlenen hain saldırıda şehit olan Jandarma Er Serkan Sağır ile Jandarma Er Emin Urhan’ın şehit edilmesi olayının faili terörist H.M, 2 Kasım Salı günü Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslar ile ilgili yapılan çalışma sonucunda yakalandı.

Kayıtlarda basit yaralama suçundan yakalaması bulunan yabancı uyruklu H.M’nin Kırıkhan ilçesindeki ikametinde yakalandığını öğrenildi. Eli kanlı terörist H.M’nin ifadesinde Resuller Mahallesi Muhtarı Yusuf Sağır’ın oğlu Şehit Jandarma Er Serkan Sağır’ı şehit ettiğini itiraf etti.

Ayrıca terörist H.M’nin 2009 yılında Irak’ın Hakurk bölgesinde bir çocuğu öldürdüğünü, ayrıca başka bir olayda öldürülen bir çocuğun cenazesini de Tunceli kırsalına gömdüğünü de itiraf ettiği öğrenildi. Eli kanlı terörist H.M, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Acılı baba Yusuf Sağır, “Acımız bir daha tazelendi. Hainler kurşuna dizilse de acımız dinmez. Allah, tüm acılı anne ve babalara sabır versin. Devletimiz, yüreğimize su serpti. Hainlerin hak ettiği cezayı alacaklarından şüphemiz yok. Vatan sağ olsun” dedi.