Haftalık basın açıklamasını salı günü ilçe binasında gerçekleştiren Saadet partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, sözlerine Ro-Ro seferlerinin Karasu’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dileyerek başladı. İlçe ve ülke gündemine dair çeşitli konularla ilgili görüş belirten Aksoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BASIN HASSASİYET GÖSTERMELİ

“Hırçın bir Karadeniz’e sahibiz. Sık sık da deniz yasakları ile karşılaşıyoruz. Deniz yasaklarını, ulusal basına servis edip ilçemize gelecek olan tatilci insanımızın gelmesini engelleyecek durumu ortaya çıkarmak ilçe esnafına zarar vermekte. Bu konuda hassas davranılması gerektiğini düşünüyoruz.

DEMİRYOLU PROJESİ

Karasu demiryolu projesinin Sakarya’yı bir üst lige taşıyacağına dair açıklamalar yapıldı. Bundan memnuniyet duyarız ama geçtiğimiz günlerde milletvekili ve belediye başkanının da konuşmalarından anlayacağımız üzere Sakarya’nın bir üst lige çıkarken Karasu’nun amatör ligde kalmasını da kabul etmiyoruz. Bu bölgede bir nimet varsa, Karasu bir basamak olarak kullanılmamalı ve Karasu üvey evlat muamelesi görmemeli, bu nimetten faydalanmalı. 14 yıl önce 1 milyar liraya yakın bütçe ayrıldı, bugün ise ortada ne demir var ne de yolu var. Hatta Karasu girişindeki demiryolu ayağını yıkmak için bile milletin cebinden para çıktı.

DENETİMLER SÜRDÜRÜLMELİ

Geçtiğimiz günlerde Karasu’ya ilave ekip gönderildi ve denetimler gerçekleşti. Bu sebeple de Karasu’da bir asayiş ve trafik sorunu gerçekleşmedi. Bunlar istenilince oluyormuş. Sadece dert edinmek ve işi düzgün yapmak gerekir. Denetim yapan emniyet güçlerimize bu konuda teşekkür ediyoruz. Denetimlerin sürmesi gerektiğini düşünüyoruz.

KENT KONSEYİ LAZIM

Karasu’nun acilen Kent Konseyi’ne ihtiyacı var. Bu şehrin büyükleri, akademisyenleri, ağabeylerinin bu ilçenin gelişimi için ter dökmesi, çalışması, fikir üretmesi gerekiyor. Siyasi partilerden bağımsız fikirlere sahip insanlar bir araya gelmeli ve Karasu Kent Konseyi oluşturulmalı, ilçenin gelecek 20 yılı planlanmalıdır.

KUZULUK HAT İSTİYOR

Kuzuluk gibi merkezi bir mahalleye minibüs hattı oluşturulmaması, 4 bin nüfuslu bir mahalleyi görmezden gelinmesi doğru değildir. Yerel yönetimin, hat sahipleri ile görüşüp taşıma sorununa çözüm bulmalıdır. Herkesin arabası yok, kadın var, çocuk var. Yerel yönetimler ulaşım sorununu görmezden gelmemeli”

Murat Ali Aksoy Basın Açıklaması 02072024 F1

Editör: Nevtan Angün