-

Bu haber KarasuHaberleri.com’un özgün haber içeriğidir. Haber metni veya haber görselini başka bir sitede görürseniz çalınmış demektir. Bu tür kopyala yapıştır sitelere itibar etmeyiniz. Emek hırsızlığına göz yummayınız.

KARASU'DA ÜRETİLİYOR, DÜNYAYA SATILIYOR (izle)

1990 yılında kurulan TEKTEM Makina, endüstriyel temizlik alanında yaklaşık 100 çeşit yerli ve milli ürün üreterek hem yurt içine satışını gerçekleştiriyor hem de dünyanın her noktasına ihracat yapıyor. Sakarya’nın Karasu ilçesinde çalı süpürgesi yapıp satarak sektöre ilk adımı atam firma sahibi Hamit Bektaş, bugün itibariyle Sakarya’da 120 personeliyle tamamı kendi üretimleri olan elektrikli, yüzde yüz yerli ve milli sokak temizleme araçları üreterek yurt dışına ihraç ediyor.

Endüstriyel temizlik aletleri sektöründe gördükleri ihtiyaç nedeniyle üretime başladıklarını belirten Hamit Bektaş, “Sakarya’da ürettiğimiz tamamı yerli ve milli ürünlerin yüzde 50'si 70 ülkeye ihraç ediliyor. Özellikle halı yıkama makinasında dünyada oldukça tanınan ve en çok satan firma konumundayız” dedi.

AVRUPA ÜRETİMİ ÇOK PAHALI

TEKTEM Makine olarak sokak süpürme aracı üretiminde oldukça yol aldıklarını ve üretimlerinin yurt dışından büyük ilgi gördüğünü de sözlerine ekleyen Bektaş, “Avrupa’da üretilen sokak süpürme araçları, ülkemizde pahalıya satılmakta. Bugün 180 beygirlik bir binek arabanın üç dört katı fiyata satılıyor. Butik üretim olduğu için, az üretim ürünler olduğu için fiyatları pahalı” şeklinde konuştu.

DÜNYADA İLK SAKARYA’DA ÜRETİLDİ

“Sakarya’nın Karasu ilçesinde yer alan fabrikamızda ürettiğimiz sokak süpürme araçlar, gün geçtikçe hem Türkiye’de hem de yurt dışında yaygınlaşmaya başladı” diyen Hamit Bektaş, “2010 yılında TÜBİTAK’a başvurarak sokak süpürme aracı üretimine başladık. 2017 yılında ise hibrit sokak süpürme araçları üretimine geçtik ve dünyada hibrit sokak süpürme aracı üretimi yapan ilk firma olduk” ifadelerini kullandı.

Bu konsept ürünlerin ekonomik olarak alımı daha kolay hale geldiğini dile getiren Bektaş, “Seri üretime geçerek sokak temizleme makinalarını ülkemizde lüks olmaktan çıkararak kullanımını yaygınlaştırmayı ve gelişmekte olan ülkelerin daha rahat alım yapabilecek fiyatlara satmayı hedefliyoruz” dedi.

CleanVac ismini verdikleri hibrit sokak temizleme aracının elektrik motorundan tüm aksamına kadar Sakarya’daki tesislerinde ürettiklerine dikkat çeken firma sahibi Hamit Bektaş, “Temizlik araçlarının yanı sıra eğitim amaçlı itfaiye, polis ve ambulans araçları da üretiyoruz. Golf araçları, trafiğe kapalı alan kullanım araçları ve türlü sektörlerde hizmet veren kasalı araçlar da üretiyoruz” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

TÜRK FİRMASI OLARAK FUARLARDA YER ALIYORUZ

“Araçlarımızın motor aksamları, plastikleri, enjeksiyon plastikleri, savurma lastikleri, çelik konstrüksiyonları ile fiber teknolojisinden termoformik teknolojiye kadar tüm parçaları kendi tesisimizde üretiyoruz. Bu üretimlerle de dünya fuarlarında bir Türk markası olarak yerimizi alıyoruz. Böylece Türkiye’de de endüstriyel temizlik makinalarının üretildiğini tüm dünyaya kanıtlıyoruz.

Bunların haricinde trafikte gezebilecek, plaka ve ruhsata sahip, Avrupa standartlarında mini bir yerli otomobil çalışmamız da mevcut. Pickup tarzı yük taşıyan araç üretimine de başladık. 2022 yılında bu araçları banttan indirerek Avrupa’ya ihraç etmeyi hedefliyoruz. Türkiye pazarında da yük ve yolcu taşımak adına ekonomik bir seçenek sunmanın gururunu yaşayacağız.

MÜHENDİSLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Firmanın Halkla İlişkiler Sorumlusu Ayson Karabağ ise “Başta Azerbaycan ve Karabağ sokakları olmak üzere tüm Türk devletlerinin belediyelerine bu ürünlerin ulaşmasını amaçlıyoruz. Yerli ve milli üretim olan Türk firmasına ait endüstriyel hibrit sokak temizleme araçlarını üreten mühendis grubumuzla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN buraya TIKLAYIN