-

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa İngenç’in halkın aydınlatılması talebiyle sorduğunu belirttiği soru üzerine Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, lunapark alanı hakkında yeniden açıklamada bulundu.

KİRALAMA YAPILMAYACAĞINI BELİRTTİK

“Bu arsa, tapusu çıkartılarak bir yıl önce Bakanlık tarafından Karasu Belediyesi’ne tahsis edildi. Biz de bu arsa üzerine bir proje tasarladık ve mecliste de projeyi tanıttık. İnsanların, misafirlerini ağırlayabileceği sosyal donatı alanı oluşturmayı amaçladık” diyerek sözlerine başlayan Sarı, “Bu konuyu da arsanın kullanıcılarına tebliğ etti. Alanın yeniden kiralama yapılmayacağını belirterek tahliyesini istedik. Kullanıcılar tarafından da ödeme noktasında aksaklıklar yapıldı” şeklinde konuştu.

Başkan İshak Sarı, “Tebligatlar ve yasal işlemler gerçekleştirildi ve bir yasal prosedür için başka bir usul ortaya koyduk. Arsanın Karasu Belediyesi’ne boş olarak teslim etmesi gereken kurum Karasu Kaymakamlığı’dır diyerek tahliye talebinde bulunduk” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ DURDURMA KARARLARI KALKTI

“Aynı gün de yürütmeyi durdurma kararı alındı. Belediye olarak da fiilen durmak zorunda kaldık. Bir önceki işlemlerle alakalı olarak da mahkeme, aldıkları yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Sadece Kaymakamlık işlemi için alınan yürütmeyi durdurma kararı geçerli kaldı” diyen Sarı, sözlerini şöyle tamamladı:

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

“Eğer mahkeme, yürütmeyi durdurma kararlarını kaldırırsa fiili olarak işlemlere devam edeceğiz. Yaz ortası veya kış ortası meselesini daha sonra değerlendireceğiz. Karşı tarafın hukuksal anlamda bir mağduriyeti yok. Taraflar, o arsa için fiili bir işlem gerçekleştirileceğini herkes gibi biliyordu. Ciddiye alınmadı diye düşünüyoruz. Mağdur edebiyatının lüzumu yok.

O PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması halinde taraflar gelip konuşurlarsa bu sezon için durumu değerlendireceğiz. Eğer konuşma taraftarı değillerse o projeyi gerçekleştireceğiz. Çünkü Bakanlık ile görüşme yapıldı, mecliste tanıtıldı, milletvekillerine tanıtıldı ve halka da duyuruldu. Biz, kamu adına bir işlem yapıyoruz. Mevcut fiili iş ise kamu yararına bir iş değil. Kamu malından ticaret yapılması.

Arsa ile ilgili geçmiş dönemlerde doğru dürüst kira bedeli de alınmamış. Bizim dönemimizle birlikte belirlenen kira bedeli alınmaya başlandı. Öncesi için böyle bir kayıt ortada yok. Amacımız, kamu malını kamu menfaatini korumak”