Karasu Sezi Eratik Ortaokulu Rehberlik Servisi tarafından, okulun 8. sınıf öğrencilerine Liselere Giriş Sistemi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantının sunumu okulun Rehber Öğretmeni Züleyha Ekici tarafından yapıldı. Ekici, öğrencilerin liselere yerleştirilmesi süreci ile ilgili ayrıntılı bir sunum yaparak, ilçemizde ve ilimizde bulunan sınavla öğrenci alan okullar ve bu okulların taban puanları ile sınavsız öğrenci alan okullara yerleştirme usul ve esasları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

OKULLARI ANLATTILAR

Düzenlenen bilgilendirme toplantısına Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Yeke, ilçemizde faaliyette bulunan Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında ayrıntılı bilgi vererek, bu okullardaki mevcut bölümler ve öğrencilere sağladığı avantajlar konusunda açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğretmenlerinden İlknur Şağban ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü Öğretmenlerinden Fatma Pınarbaşı kendi bölümleri ve okuldaki diğer bölümlerle ilgili açıklamalarda bulunarak öğrencilere sağladığı avantajlar konusunda bilgilendirme yaptı.

DOĞRU YÖNLENDİRİLMELİ

Okul Müdürü Erol Cantürk’te, öğrencilerin ortaöğretime en doğru şekilde yönlendirilmesini çok önemsediklerini belirterek bu süreçte gerek okullara ve gerekse öğrenci velilerine büyük sorumluluk düştüğünü, bu sorumluluğun bir gereği olarak bu toplantının organize edildiğini söyledi. Cantürk, “Velilerimiz şunu unutmamalı ki çocuğumuzun herhangi bir liseye yerleşmesi için mutlaka LGS’ye girmesi gerekmiyor. Sınavla öğrenci alacak okullara gitmek isteyen öğrencilerimiz zaten daha önceden bu tercihini yapmış ve sistemli bir şekilde LGS’ye hazırlanmış bulunmaktadır” dedi.

DESTEK VERECEĞİZ

“LGS’ye herhangi bir hazırlığı olmayan öğrencimize illaki sınava girmesi konusunda baskı yapılıp, onların psikolojilerini olumsuz etkilenmeye gerek yok” diyen Cantürk, “Tercih dönemi geldiğinde sınava giren öğrencilerle birlikte, sınava girmeyen öğrenciler de okul tercihlerini yapacaklar ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından önceden belirlenen kıstaslara göre yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Bu süreçte okul rehberlik servisi ve okul idaresi gerekli her türlü yardım ve desteği sunacaktır” dedi. Cantürk, “Toplantıya katılarak okulları hakkında velilerimizi aydınlatan ve onlara önemli bir yol haritası çizen Müdür Bülent Yeke’ye yine okullarının tanıtımını yapmak üzere toplantıya iştirak eden Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerine, okul rehber öğretmenimiz ve sınıf rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.