-

17.Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu ve Komite Başkanları Toplantısı’nda Karasu başta olmak üzere kuzey bölgesinin çeşitli sorunlarını dile getiri. “En büyük güç olan sivil toplum kuruluşları arasında en güçlüsü Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’dır” diyen Çatalbaş, Karasu’nun önemli sorunlarını tek tek kurula sundu ve çözüm yolu bulunmasına dikkat çekti.

ÖLÜM YOLU TAMAMLANMALI

Çatalbaş, toplantıda Karasu dörtyol ışıklar ile liman kavşağı arasında bulunan ve “Ölüm yolu” diye tabir edilen, bugüne kadar da çok sayıda maddi, yaralanmalı hatta ölümlü kazanın meydana geldiği İstanbul Caddesi’nin sadece 1-2 kilometrelik sorunlu bölümünün tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

CEZALAR YASAL DEĞİL

Toptancılar Kooperatifi Başkanlığı tarafından söz alınması ve Karasu Belediyesi tarafından toptancı araçlarına yük indirip bindirirken toplamda 15 bin liralık ceza kesildiğinin belirtilmesi üzerine 17.Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Çatalbaş, mecliste bu konuya değindiğini ifade etti.

Çatalbaş, “Belediye meclisinde önerge vererek bu konuyu gündeme getirdim. Belediye tarafından 1 milyon liranın üzerinde kesilen araç cezalarının yasal olmadığını ve denetim kurulu raporunda da geçiyor. İdare mahkemesi yolu açık. Dava açın ve ödediğiniz cezaları geri alın” ifadelerini kullandı.

MADEN DERESİ’NİN TAKİBİ YAPILMALI

Mehmet Çatalbaş ayrıca Maden Deresi yolunun selden zarar gördükten sonra halen tamamlanmadığını, yapılması beklenen bir köprünün olduğunu, yolların bir şeridinin yıkıldığını da belirtti. “Bu sorun Karasu, Kocaali belediyeleri, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve DSİ’nin sorumluluğunda. Dört kurum arasında SATSO koordinatörlük yapmalı ve hizmetin yapılmasını sağlayın” diye konuştu.