-

Karasu Spor Salonu’nda düzenlenen Karasu Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği sona erdi. İlçe genelindeki okulların 2, 3 ve 4.sınıf öğrencileri, Türk geleneğinin unutulmaz oyunlarını oynadı. Takım halinde oynanan ve günümüzde teknolojiye yenik düşen oyunlar, öğrenciler arasında yaşatılmaya çalışıldı.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri 2.sınıflar “Yağ satarım, bal satarım” yarışmasında birinci İnönü İlkokulu, ikinci Aziziye İlkokulu, üçüncü Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve dördüncü Mehmet Akif Ersoy İlkokulu oldu.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri 3.sınıflar arası “Mendil kapmaca” yarışmasında birinci Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, ikinci TOKİ Demokrasi İlkokulu, üçüncü İnönü İlkokulu ve dördüncü Aziziye İlkokulu oldu.

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri 4.sınıflar arası “Kaleli yakan top” yarışmalarında ise birinci İnönü İlkokulu, ikinci Limandere İlkokulu, üçüncü Fatih Sultan Mehmet İlkokulu ve dördüncü Gazi İlkokulu olarak belirlendi. Tüm birinci takımlara ödüllerini Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç verdi.