-

Özellikle boğulma ve kayıp vakaları olmak üzere su altı ve su üstü arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacak olan DEGAK-18 Özel Timi, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı olarak Karasu’da görev yapmaya başladı.

Sahil Güvenlik SAGET-31 Bot Komutan Vekili Umurcan Yılmaz ve DEGAK-18 (Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma) Komutan Vekili Halil Atalay, Karasu Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı’yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

VAKALARA HIZLI MÜDAHALE

DEGAK-18 Özel Timi’nin 2 Ağustos 2021 tarihi itibariyle SAGET-31 Komutanlığı bünyesinde kurulan, kıyı şeridindeki sığ sularda meydana gelebilecek deniz kazaları ve boğulma olayları başta olmak üzere, su altı ve su üstü arama kurtarma görevinde 6 kişilik ekibin yer alacağı öğrenildi.

Su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmalarında bugüne kadar Kocaeli şehrinden Kurbağa Adam Polis Dalgıç Ekipleri ve Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ekipleri gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılıyordu. DEGAK-18 Özel Timi’nin kurulmasıyla vakalara çok kısa sürede müdahale edilebilecek.