-

ARAÇLAR TEK TEK DURDURULDU (izle):

...

Cuma günü saat 15:30’da 81 ille eş zamanlı olarak gerçekleştirilen trafik uygulamasında kemer kullanımına dikkat çekildi. Plaj Caddesi üzeri Karasu Kaymakamlığı önünde gerçekleştirilen uygulamada, Karasu Kaymakamı Dr.Ahmet Naci Helvacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan Alataş, İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Tolga Şanlı ile emniyet ve jandarma personeli araçları durdurarak emniyet kemeri kullanımına dikkat çekti, sürücülere maske ve araç kokusu hediye etti.

Üzerinde “Bi hareketine bakar hayat” yazılı bilgilendirici broşürlerin de dağıtıldığı uygulamada sürücülere ve yolculara emniyet kemeri kullanımı ile kaza sonrası ölüm riskinin yüzde 45, ağır yaralanma riskinin ise yüzde 60 oranında azalacağı hatırlatıldı.

Kaymakam Helvacı, uygulamaya yönelik yaptığı açıklamada, “Uygulamanın ana unsuru, sizin güvenliğinizin trafikte yapılan veya yapılmayan bir harekete baktığıdır. Yaşam kalitenizi ve olası kazaları önlemek adına kurallara uyulması ve kemer takılmasına yönelik hatırlatmada bulunduk” dedi.