KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Perşembe günü gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen açıklamayı yaptı. 1 Haziran tarihinden itibaren çok sayıda yasak kaldırıldı. İşte Erdoğan’ın açıklamalarından önemli detaylar:

 

- Sakarya’nın da içerisinde bulunduğu şehirlerde seyahat yasağı 1 Haziran itibariyle kaldırıldı. Bu tarihten itibaren Sakarya’da giriş – çıkış yasağı uygulanmayacak.

 

- Sakarya’nın da içerisinde bulunduğu bazı şehirlerde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamaları bir süre daha devam ettirilecek.

 

- Restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran tarihinde açılacak. Fakat, bu işletmeler, saat 22.00’ye kadar hizmet verebilecek.

 

- Kreşler ve gündüz bakım evleri 1 Haziran’da açılacak.

 

- İşletme sahibi olan 65 yaş üzeri vatandaşlar, maske takmak, sosyal mesafeye uymak ve hijyen kurallarına dikkat etmek şartıyla işlerinin başında olabilecek.

 

- İdari izinde olan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran itibariyle normal çalışma sistemine dönecek.

 

- Yol üzerinde hizmet veren dinlenme tesisleri, 1 Haziran itibariyle yeniden hizmet vermeye başlayacak.

 

- Plajlar, parklar ve bahçeler, belirlenen kurallar çerçevesinde 1 Haziran’da faaliyete geçecek.

 

- 65 yaş üzeri vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı devam edecek. Fakat her Pazar günü saat 14:00 – 20:00 arası sokağa çıkma izni verilecek.

 

- 18 yaş altı için sokağa çıkma yasağı devam edecek. Her Çarşamba ve Cuma günleri saat 14:00 – 20:00 saatleri arası sokağa çıkma izni verilecek.

 

- Hayvan satış yerleri 1 Haziran’da, hipodromlar 10 Haziran’da faaliyete geçecek.

 

- Sürücü kursları ve benzeri kurslar, 1 Haziran’dan itibaren açılacak.

 

- Deniz turizmi, deniz balıkçılığı ve deniz taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar, belirli kurallar dahilinde önemli ölçüde kaldırıldı.

 

- Müze ve ören yerleri, 1 Haziran’da hizmete açılacak.

 

- Bireysel sporlarla ilgili kısıtlamalar kaldırıldı.