-

Mart ayında koronavirüs tedbirleri kapsamında ara verilen eğitim kademeli olarak açılmaya başlanmıştı. Salı günü (dün) akşam saatlerinde düzenlenen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir müjde daha verdi.

Meslek liselerinde uygulamalı dersler ile 1., 2., 3. 4., 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitim öğretime geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5. ve 9. sınıfların da 2 Kasım’da yüz yüze eğitim öğretime başlayacağını belirtti.

Eğitim konusunun masaya yatırıldığı kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Halen uzaktan eğitimin sürdüğü diğer sınıflarla ilgili tarihi gelişmelere bakarak en yakın zamanda kamuoyuna ilan edeceğiz" sözlerine de yer verdi.

Koranavirüs ve eğitim ile ilgili konuları kabine toplantısında ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ulaşım araçları başta olmak üzere çok sayıda insanın bir arada bulunduğu mekanlar ile ilgili denetimler etkin şekilde sürdürülecek” dedi.

Temaslı vakaların takibinin daha sıkı yapılacağını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli aşı çalışmalarında iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşılacağı görülüyor. Dünyadaki aşı çalışmalarının ülkemize uygulanabilirliği hususunda da önemli gelişmeler kaydettik. Bu husustaki somut adımları yılsonuna atmış olmayı ümit ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir" şeklinde konuştu.