Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ankara’da toplanan 38. Olağan Kurultayı’nın ardından yeni Genel Başkan Özgür Özel oldu. CHP Karasu İlçe Başkanı Uğur Büyük kongrenin ardından açıklamada bulunarak, “Genel Başkanlık koltuğunun yeni dönemine liderlik edecek isim, değişim talebini temsil eden Özgür Özel oldu” ifadelerini kullandı.

PARTİNİN 8.LİDERİ

Başkan Uğur, “Özgür Özel, gün boyu devam eden konuşmalar ve ilk tur oylama neticesinde 682 delegenin oyunu aldı. Kılıçdaroğlu'na ise 664 delege destek verdi. 18 geçersiz oy çıktı. Genel Başkan seçilmek için salt çoğunluk olan 684 oy gerekiyordu. Bu sonuçlar üzerine seçim 2.tura kaldı. Gece yarısından sonra yapılan 2.tur neticesinde oylarını 812'ye yükselten Özgür Özel partimizin 8.lideri ilan edilmiş oldu. Böylece, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010'da başlayan 13 yıllık CHP Genel Başkanlığı dönemi sona erdi. Nihai sonuçları, Kurultay Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu” dedi.

ÖRNEK OLMALI

“Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk kez bir kurultayda genel başkan değişimi yapılmış oldu” diyen Büyük, “CHP’nin demokrasi tarihine geçecek bu kurultayının diğer partilere örnek olması gerektiğine inanıyorum. Genel başkanların demokratik yöntemlerle değişebileceğini herkese göstermiş bulunmaktayız. Kemal Kılıçdaroğlu’na partimizi mesafeli olduğu kesimlere açtığı için, konuşulamayan konuları gündeme getirdiği için, ana muhalefet partisi olarak verdiği mücadele ve partimize verdiği emekler için teşekkür ediyoruz” diye belirtti.

CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

Başkan Büyük, “Bugünden itibaren yeni seçilen Genel Başkanımızdan beklentimiz; 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan mağlubiyetin olumsuz havasını dağıtması, başta kendi örgütlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yeni bir motivasyon oluşturması, seçimden önce verdiği sözleri tek tek hayata geçirmesi ve 2024 yerel seçimlerine güçlü bir şekilde partimizi hazırlaması. Bizde il ve ilçe başkanlıkları olarak partimizin yeni genel başkanı ve yönetiminin arkasında olacağız, CHP bayrağını çok daha ileri noktalara taşımak için canla başla çalışacağız. 38. kurultayımızın vatana millete hayırlı olmasını diliyorum” diyerek açıklamasını sonlandırdı