-

YALI İLKOKULU'NDA YIKIM BAŞLADI(izle):

...

Yeni deprem yönetmeliğine göre Karasu’da beş okulda gerçekleştirilecek olan güçlendirme çalışmaları başladı. Karasu Yalı İlkokulu’nda da güçlendirme çalışmaları başlatıldı. Kolon ve kiriş güçlendirmesi için okul duvarlarında yıkım işlemi başlatıldı.

Çalışma için 90 gün verildiğini ama bu sürenin esneyebileceğini belirten Yalı İlkokulu Müdürü Rıza Özdemir, “2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk dönemini, öğrencilerimizle birlikte Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nda misafir olarak tamamlayacağız” dedi.

ŞUBAT’TA KENDİ BİNAMIZDAYIZ

Oryantasyon (alışma) haftasının 31 Ağustos Salı günü yine Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nda başlayacağına dikkat çeken Özdemir, “Öğrencilerimiz ilk dönem öğlenci olarak eğitim alacak. Güçlendirme çalışmaları tamamlanınca Şubat ayında yeniden Yalı İlkokulu binasında eğitime devam edilecek” diye konuştu.

Güçlendirme çalışmaları tamamlanınca Yalı İlkokulu’nun doğalgazlı ısınmaya geçeceğini de ifade eden Rıza Özdemir, “Dış kaplama yapılacak. Tuvaletler düzenlenecek ve engelli tuvaleti eklenecek. Yangın merdiveni konulacak. Yeni sınıflar kazandırılacak” diyerek bu çalışmanın okul için fırsata dönüştürüldüğünü dile getirdi.