-

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’daki mahalle muhtarıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir araya geldi. Düzenlenen programda 25 yılı aşkın süredir muhtarlık hizmetini yürüten muhtarlara teşekkür belgesi ve hediye takdim eden Başkan Yüce, Karasu’dan da iki mahalle muhtarı teşekkür belgesi ve hediye alan muhtarlar arasında yer aldı.

Programda Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, SASKİ Genel Müdürü Yiğit Turan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcıları Ziya Cevherli, Ali Oktar, Bedrullah Erçin, BELPAŞ Genel Müdürü Osman Çelik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile muhtarlar yer aldı.

Program sonunda Başkan Ekrem Yüce günün anısına Federasyon Başkanı Erdal Erdem’e plaket takdim etti. “7 yıldan beri 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor” diyerek açılış konuşmasına başlayan Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “Muhtarlar seçilmiş demektir. Muhtar vatandaşın her gün yanında olan, 7 gün 24 saat ulaşabileceği devletin ilk kapısı. Bu özel gün vesilesiyle tüm muhtarlarımızı gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KÖPRÜYÜ SAĞLAM TUTMAYA ÇALIŞTIM

Federasyon Başkanı Erdem’in konuşmalarının ardından kürsüyü devralan Başkan Yüce ise, “Biz bu şehrin hizmetkârlarıyız. Biz Sakarya’mızı yarınların güçlü Türkiye’sine hazırlıyoruz” ifadelerini kullanarak sözlerinin devamında tüm muhtarları hafta sonu gerçekleşecek BMX Dünya Kupası yarışlarına davet etti.

Yaklaşık 30 yıllık muhtarlık hizmetini devam ettiren Kızılcık Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı Topaloğlu, “Mahallem için gücümün yettiğince en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Bizler hem ilçe belediyemiz hem büyükşehir belediyesi hem de diğer kurumlar ile vatandaş arasında bir köprü niteliğindeyiz. Bu köprüyü her zaman diri ve sağlam tutmaya çalıştım. Başkan Yüce’ye nazik daveti ve bize layık gördüğü teşekkür belgesi ve hediyeleri için de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ düsturuyla bu yolda yürüdüğünü belirten Yalı Mahallesi Muhtarı Dursun Ali Akbaş ise, “Başta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce, olmak üzere Federasyon Başkanımız Erdal Erdem’e ve bu programı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Bu davetleriyle bizi çok onurlandırdılar. 25 yılımı bu mahallede devirdim. Tüm emeğim mahalle halkımın huzur ve refahı için. Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.