-

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan istihbarı çalışma ve fiziki takip neticesinde sahte alkol imalatı yaptığı belirlenen kişilere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Şahıslar, Karasu Limandere’de seyir halindeki bir araçta göz altına alındı.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, KOM Şube ve Karasu İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş timleri ile birlikte takip ettikleri aracı Limandere Mahallesi’nde seyir halindeyken durdurdu.

Araçta arama yapan ekipler, araç içerisinde 140 adet sahte olduğu değerlendirilen rakı ele geçirdi. Araç sürücüsü H.K. ve yanında bulunan B.A isimli şüpheliler, savcılık talimatıyla gözaltına alındı. Araştırmayı derinleştiren jandarma birimleri, H.K. isimli şüpheli şahsın Kaynarca ilçesindeki ikametinde de arama yaptı.

Yapılan arama sonucunda sahte içki olduğu değerlendirilen 72 adet dolu şişe, bin 79 adet boş şişe ve alkol yapımında kullanılan çeşitli materyaller bulunarak el konuldu. Olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.