Edinilen bilgiye göre olay Ferizli ilçe yakınlarında meydana geldi. Serinlemek için Cuma günü akşam saatlerinde girdiği nehirde kaybolan Suriyeli 17 yaşındaki Muhammet Cihat Yusuf'u arama çalışmaları 17 Haziran Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde yeniden başladı.

 

Olay yerine gönderilen Sakarya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, dün su üstünde genci aradı ancak hiç bir ize rastlayamadı. Arama kurtarma ekipleri, sabah saatlerinde nehire botla girerek genci bulabilmek için arama çalışması başlattı. Aramalar aralıksız devam ederken, ekiplerin kaybolan gence ait hiçbir iz bulamadığı öğrenildi. AFAD ekiplerinin, geniş çaplı arama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

 

Ekipler, nehrin çevresinde yaklaşık 1 kilometrelik mesafeye kadar tarama çalışması yapıyor. AFAD ekipleri yanı sıra deniz polislerinin de nehre dalarak sualtı araması yapıyor. Ancak şuana kadar her hangi bir ize rastlanmadı. Dün akşam saatlerinde nehire giren Muhammed'in köprü kenarındaki kayalıklarda kıyafetlerini ve terliklerini çıkardığı görülmüştü. Suriyeli gencin ailesi de çaresizlik içinde arama çalışmalarını izliyor.