-

Tarım alanlarında biriken yağmur sularının Sakarya Nehri’ne akıtılması amacıyla yaklaşık 60 yıl önce açılan ancak yarım kalan kanal için Belediye Başkanı İshak Sarı’nın girişimleriyle düğmeye basıldı.

Devlet Su İşleri ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Başkan Sarı, Üç etapta gerçekleştirilmesi planlanan projede ilk etabın Küçükboğaz Gölü’ne bağlantı sağlanmasıyla başlanacağını belirtti.

Başkan İshak Sarı kanal projesiyle ilgili bilgilendirmeyi Ocak ayı olağan meclis toplantısında yaptı. 5 Ocak Salı günü yapılan meclis toplantısının açılışında konuşan Belediye Başkanı İshak Sarı, bir süredir Devlet Su İşleri Gelen Müdürlüğü ile kanal projesi için görüşmeler yaptıklarını belirtti.

ÜÇ ETAPTAN OLUŞACAK

Başkan Sarı; “İlçemiz merkezi içerisinden geçen bir kanalla ilgili çabalarımız sonuç verdi. Yakın zamanda bir çalışma başlatacağız. Projeyi üç etapta halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Projeye göre ilk etabında kanalın Doğu bölümünü Küçükboğaz ile birleştirilecek. Ardından kanalın tamamının açılması ve ondan sonraki etapta da Batı tarafından başlayarak gerekli çalışmaların yapılacak.