-

ABARTILACAK DERECEDE ÖLÜM YOK (izle):

...

Karasu sahilinde yaşanan yunus balığı ölümleri vatandaşları endişelendirdi. Yunus balıklarının ölün nedeni konusunda vatandaşlar cevap beklerken Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atilla Bıçakcı, bir açıklama yaptı.

“Bugün meydana gelen yunus ölümlerinin nedenini üyelerimiz olan balıkçılarla da tartıştık” diyen Başkan Bıçakcı, “Bizim de dikkatimizi çekti. Fakat genel kanı şu; bu güne kadar 10-15 tane kadar Karadeniz sahilinde yunus ölümleri meydana gelmiş. Bunu da takip ediyoruz. Tecrübeli balıkçı arkadaşlarımız, bu ölüm olaylarının doğal olduğunu ve herhangi bir sebep olmadığını söylediler” şeklinde konuştu.

Çocukluklarından beri bu tür olayların meydana geldiğini de ifade eden Atilla Bıçakcı, “Bunun, çok da abartılacak bir konu olmadığını düşünüyorum. Yunus ölümleri, abartıldığı kadar da yok. Nihayetinde Karadeniz’de binlerce yunus geziyor. Toplu bir yunus ölümü de meydana gelmedi” sözlerine yer verdi.

“Bizim duyumlarımıza göre Karasu sahilinde 4-5 tane, diğer sahillerde de 5-6 tane vurmuş” şeklinde konuşan Bıçakcı, “Bu havada denizin kirliliği de söz konusu değil. Belki denizin aşırı dalgalanmasından kaynaklı yunusların karaya vurması durumu olabilir. Bunun haricinde her şey normal ve doğal” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.