-

Basılı gazeteciliğin dijital medya karşısında güç kaybetmesine paralel olarak değerinin de gün geçtikçe azaldığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, “Günümüzde medyanın gücü yerini hızla gücün medyasına terk etmektedir. Sosyal medya haberciliği bu işi meslek olarak yapanların itibarına zarar vermektedir. 5 N 1 K kuralını ezberden uygulayan, kopyala yapıştır yöntemi ile masa başına dahi gerek duymadan habercilik yapanlar mesleğin gün geçtikçe yok olmasına neden olmaktadır” dedi.

Haberciliğin saygınlığına herkesin hak ettiği değeri vermesi gerektiğini söyleyen Başkan Kara, “Habercilik kutsal bir meslektir. Bir hırsıza medya hırsız diyebilir. Bunu duyurmak gazetecinin görevidir. Toplum adına gerçekleştirilen görevlerin kurumsal olmayan yapılara yenilmesi saygınlığın sona ermesine neden olur. Bu işi sosyal medyadan yapan iyi niyetli arkadaşların kurumsal yapıya kavuşmaları hem gelir elde etmelerine hem de mesleğin saygınlığına katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Kriz dönemlerinde tasarruf edilen ilk kalemin medya olmasının da beraberinde acı tablolar getireceğini söyleyen Kara, “Kriz döneminde pek çok basın kuruluşu kapısına kilit vurmak zorunda kalmıştır. Unutulmamalıdır ki basın adalet gibidir. Bir gün herkese lazım olur. Gazeteciliği seçim dönemlerinde kullananlar ve sonrasında sırtını dönenler basının yok olmasının ardından demokrasinin de yok olduğunu göreceklerdir. Basın demokrasinin de adaletin de temel taşlarından biridir” şeklinde konuştu.

Körfez Savaşı sorasında ortaya atılan “iliştirilmiş gazeteci” kurumunun bugün dünyanın her yerinde siyaset tarafından kullanıldığını da sözlerine ekleyen Kara, “İnsanın doğasında tarafsız olmak yoktur. Ancak bağımsız olmayan kurumlar ancak tetikçi olurlar. Basının fikren ve madden bağımsız olması toplum dinamiklerinin sağlıklı işlemesine yol açacaktır. Bir görüş ya da zümreye bağlı olan yayın organlarında çalışanların gazetecilik kimlikleri ve saygınlıkları toplum tarafından sorgulanmalıdır” dedi.

Gazetecinin toplumdaki mazlumların umudu olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kara, “Gazeteci masum insanların umududur. Bir yerde gazete çıkıyorsa umut var demektir. Sivil denetim görevini yerine getiren, kimseye bağlı olmayan, doğruları ne pahasına olursa olsun dile getirmekten çekinmeyen tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.