Atlas Psikoduyu Danışma Merkezi Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Aile Danışma Soner İrdem, yaşamın her döneminde vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. İrdem, “Uzman ekibimiz ile birlikte bize ihtiyaç duyulan her alan hizmet vermeye devam ediyoruz” dedi.

PROBLEMLERİ ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ

“Gelişim, anne karnında başlar ve çocukluk ile devam eder” diyen İrdem, “Hamilelik döneminde ve sonrasında çocukluk çağında ailelerin bazen de çocukların uzman desteğine ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Anne-babalar çocuk yetiştirme sürecinde, çocuklar ise gelişim süreçlerinde bazı problemler ile karşılaşabilirler. Biz, Atlas Psikoduyu ailesi olarak, Çocuk Gelişim Uzmanı eşliğinde, ailelerin ve çocukların ihtiyaç duyduğu konularda destek sağlıyor, aileleri doğru bilgilendirip, çocukların yaşadığı problemleri çözmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

ERGENLİK DÖNEMİ ZORLU GEÇER

İrdem, “Ergenlik dönemi birçok genç için oldukça zorlu geçebilmektedir. Aileler, bazen ergenlerin yaşadığı problemlere destek olma konusunda zorluk yaşamaktadır. Ergenlikle birlikte kişilik gelişimi ve gelecek ile ilgili birçok faktörün şekillendiğini biliyoruz. Siz değerli ailelerimiz ve gençler, ergenliğin getirmiş olduğu birçok zorlu problem, duygusal, zihinsel karmaşıklıklar ve aile içi çatışmalar ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu zorlu süreçte destek duyduğunuz her alanda bizler, çocuk-ergen psikologlarımız ile sizlere destek sağlıyoruz” diye belirtti.

ERGOTERAPİ MÜDAHALELERİ

“Ergoterapi, bireyin yaşamını daha iyi ve sağlıklı bir hale getirmek için, çalışan geniş bir uzmanlık alanıdır” diyen Soner İrdem, “Özellikle çocuklarda; beslenme bozuklukları, dürtüsellik, hiperaktivite ve odaklanma problemleri temel çalışma alanlarıdır. Günümüzde birçok çocuk bu sorunlar ile baş etmeye çalışmaktadır. Yetişkinlerde ise, el rehabilitasyonu başta olmak üzere birçok alanda ergoterapi müdahaleleri iyi sonuçlar vermektedir” dedi.

TEMEL YAPI TAŞI

Çocuk Gelişimi Uzmanı ve Aile Danışmanı Soner İrdem, “Aile ve eşler, bir aileyi oluşturan en temel yapı taşlarıdır. Nasıl bir binanın temelinde problem var ise ve o evde yaşamak tehlikeli ise, eşler arasında da ciddi çatışmalar ve çözüme kavuşmayan problemler ya da evlilik ve sevgi bağı için önemli olan cinsel yaşam ile ilgili sorunlar var ise, ne yazık ki o evlilikte çok sağlam olamayabilmektedir. Aile danışmanlarımız, evliliğin temeli olan çiftler arasındaki problemlerin çözümünde cinsel sorunların ortadan kaldırılması konusunda ve birçok konuda aile, çift ve cinsel terapiler ile ailelere destek olmaktayız” bilgisini verdi.

Editör: Güler Çınasoğlu