Plaj Caddesi üzerinde, Karasu Hükümet Konağı’na yakın bir noktada orta refüje yerleştirilen dev reklam panosu (totem) dönüş yapmak isteyen araçların görüş açısını olumsuz şekilde etkiliyor. Bu konuyu sosyal medya sayfamızdan paylaştığımız andan tam 5 saat sonra, dikkat çektiğimiz noktada ilk kaza yaşandı.

 

Çarşı istikametinden plaj istikametine giderken sola dönmek isteyen araçların ve karşıdan karşıya geçiş yapan araçların görüş mesafesini son derece olumsuz şekilde etkileyen dev panoların bu noktaya yerleştirilmesine nasıl izin verildiği merak edilirken, trafikte ‘dönüşlerde araçların görüş mesafesini engellemenin’ suç olduğunu unutulması burada yaşanacak kazalara davetiye çıkarıyor.

 

Araç sahiplerinin şikayeti üzerine durumu sosyal medya hesabımızda paylaşmamızdan 5 saat sonra, uyarıda bulunduğumuz noktada ilk maddi hasarlı kaza yaşandı. Kazada şans eseri can kaybı veya yaralanma yaşanmadı. Fakat burada bir insanın canına mal olabilecek bir kazanın da yaşanması muhtemel gibi görünüyor. Yetkilileri buradan bir kez daha uyarıyor ve reklam panosunun kazaya davetiye çıkartan bir noktaya yerleştirildiğini hatırlatıyoruz.

 

SAAT 09:22'deki paylaşımımız:

 

 

SAAT 14:12'deki kaza: