Türk tarihinde kadının yerinin hep müstesna olduğunu, bunun da pek çok örneği bulunduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi Karasu Kadın Kolları Başkanı Tuba Demet Tiryaki, “Türk hanlarından Cengiz Han, topluluğa bir hitabında eşini işaret ederek, ‘Ben sizin hanınızım, bu da benim hanım’ diyerek Türk kadınının önemini dile getirmiştir. Kadının önemine vurgu yapmıştır. Türk kadını, tarihte her zaman önemli ve belirleyici bir noktada durmuştur. Savaşta Nene Hatun, göklerde Sabiha Gökçen, ateşten gömlek giyen Halide Edip Adıvar’dır. Türk kadını, evladına öğretmen, eşine yardımcı, Kurtuluş Savaşı’nda cepheye mermi taşıyan Elif’tir” dedi.

 

Türk Kadını medenidir

 

Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını pek çok ulus devletinden önce elde ettiğini de dile getiren Başkan Tiryaki, “Türk kadını, bundan tam 84 yıl önce seçme ve seçilme hakkını tam manası ile elde etmiş ve bu hakkı layıkıyla kullanmıştır. Her ne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki temsil oranı yeterli olmasa da Türk kadınının siyasi, kültürel bilgisi, beceri ve yetisi, tarih bilinci ve ülküsü diğer ulusların çok üstünde ve ötesindedir. Türk kadını tarihten gelen bilinçle, Türk Tarihinin kendisine yüklediği sorumlulukla hareket etmektedir. Türk erkeğinin Bozkurt olduğu yerde Türk kadını Asena olmasını bilmiş ve bu bilinçle hareket etmiştir ve edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Kutlamaya değer

 

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin kutlamaya değer bir gün olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Tuba Demet Tiryaki, “Türk kadını, tüm diğer uluslardan önce elde ettiği seçme ve seçilme hakkını en iyi şekilde koruyacak ve toplumsal bilinçle hareket etmeye devam edecektir. Bu vesile ile Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84.yıl dönümünü tebrik ediyor, kendini medeni olarak nitelendiren pek çok devletten önce çağdaş Türk kadınına bu hakkı tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını şeref ve minnetle yad ediyorum” şeklinde konuştu.