Pazartesi günü ilçe basını ile bir araya gelen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, parkomat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sarı’nın söylemlerinin ardından Yeniden Refah Partisi Meclis Grubu adına Hakkı İskender yazılı açıklama yaptı. “Meclis üyelerini zan altında bırakmak sorumsuzluktur” diyen İskender, “Belediye Başkanı kamuoyuna açıkça isim ve belgeyle açıklamalıdır” ifadelerini kullandı. İskender yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

SİYASİ AHLAKA YAKIŞMIYOR

“Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamalarda, parkomat uygulamasına karşı çıkan meclis üyeleriyle ilgili olarak ‘Mecliste karşı çıkıyorlar ama başkan yardımcısının odasında destekliyorlar’ gibi ifadeler kullanılması, halkın seçtiği meclis üyelerini zan altında bırakmakta ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktadır. Bu tarz söylemler, kurumsal ciddiyete ve siyasi ahlaka yakışmamaktadır. Muhalefet meclis üyeleri halk adına görev yapmaktadır ve bu görevlerini yerine getirirken kararlarını şeffaf biçimde, kamuoyu önünde açıklamaktadır.

İTHAMLAR KABUL ETMİYORUZ

Kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklar yapıldığına dair ima ve ithamlar, somut bilgiye dayanmıyorsa iftiradır. Eğer böyle bir durum varsa Belediye Başkanı kamuoyuna açıkça isim ve belgeyle açıklamalıdır. Aksi takdirde bu, halkı yanıltmaya yönelik, gündem saptırıcı ve sorumluluktan kaçan bir tutumdur. Muhalefet, parkomat sistemine karşı duruşunu hem meclis kürsüsünde hem de kamuoyu önünde defalarca açıkça dile getirmiştir. Bizim itirazımız; parkomatın adaletsiz uygulanmasına ve gelirinin şeffaf şekilde açıklanmamasınadır.

DURUŞUMUZ NET

Meclis üyelerimizi töhmet altında bırakacak hiçbir ithamı kabul etmiyor, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu söylemleri kınıyoruz. Karasu halkı, temsilcilerinin arkasındadır. Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri olarak mecliste duruşumuz bellidir. Mecliste ne söylüyorsak, başka bir ortamda farklı konuşmamız asla söz konusu olamaz. Duruşumuz nettir, milletimizin menfaati doğrultusundadır ve her zaman şeffaflık ilkesine dayanmaktadır.”

Whatsapp Görsel 2025 07 29 Saat 17.09.31 D582E431

NE OLMUŞTU?

İshak Sarı: Su sorunu bizim ama sorumluluk ve yetki bizde değil
İshak Sarı: Su sorunu bizim ama sorumluluk ve yetki bizde değil
İçeriği Görüntüle