-

Yassıgeçit Mahallesi’ndeki üç arazinin Cuma günü gerçekleştirilen ihale ile toplam 271 bin liraya satılmasına tepki gösteren Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı ve Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı Türker Tetik, mecliste “Evet” oyu veren meclis üyelerine yönelik de sert tepki gösterdi.

HESABINI VEREMEZSİNİZ!

Tetik, “Karasu Belediyesi, belki yasal olarak haklı. Bu arsalar, halkın tüzel kişiliğine ait. ‘Evet’ diyen ve el kaldıran meclis üyeleri unutmasın ki yıllarca korunan bu arsalarda tüm mahallenin hakkı var. O meclis üyeleri bu vebalin hesabını nasıl verecek? Sıra sizin mahallelerinize de gelecek” dedi.

Karasu Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yassıgeçit Mahallesi Muhtarı Türker Tetik, tepkisini sosyal medya hesabından da verdi. Tetik, Karasu Haberleri İnternet Medyası ve Öncü Karasu’ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

VATANDAŞ HESABINI SORAR

“Bu arsalar, halkın harman yaptığı, çocukların oynadığı açık alan. Tüm mahallelinin hakkı var buralarda. Burada amaç, tüzel kişiliklere ait arsa ve arazilerin satışıyla gelir elde edilmesi. Belediye, Kızılcık ve Ortaköy dışındaki mahallelere yatırım yapmadı, o mahallelerde de masraflar vatandaşdan alındı, diğer mahallelere bir çivi bile çakmadı.

Bu arsaların satış bedellerinin üçte birini bile çevre mahallelere hizmet olarak harcamayacak. Ayrıca Belediye, hiçbir muhtara bu satışlarla ilgili bilgi vermedi. Sadece askı ilan haberini verdi. Bu satışların hesabını vatandaş sormayacak mı sanıyorsunuz?”